17 gode råd til at undgå indbrud under din ferie

undgaaindbrud

Vi elsker at rejse og forlade hjemmet og kolde, våde Danmark, for at opleve eventyr ude i verden. Ude er rigtig godt, men hjemme er nu bedst. Uanset hvor skøn en rejse man er på, skal man på et tidspunkt hjem, og det værste mareridt man kan forestille sig, må være at vende hjem til et hus eller en lejlighed, der har været udsat for indbrud mens man var på ferie.

Desværre taler statistikken et kedeligt sprog på dette område. Hvert år begås der omkring 32.000 indbrud i danske hjem. Det betyder at hver tredje dansker har været udsat for ubudne gæster i form af indbrudstyve. Vi topper listen over EU-lande med flest indbrud pr. indbygger.

Du kan læse mere om statistikken på denne side.

Årsagen til denne triste førsteplads skal nok findes i vores tradition for at stole på hinanden og vores løse indstilling til låse, alarmer og andre forholdsregler. Vi har været vante til at lade døren stå åben, når vi gik ned og handlede og tog vi på ferie, regnede vi ikke med at vende hjem til et hjem, der var blevet rodet igennem af tyve. Det er vi nødt til at revurdere nu. Især i forbindelse med længere perioder, hvor man forlader huset. Dette er ofte i forbindelse med julen eller under ferier.

Vi har tidligere skrevet om emnet, og kom her med nogle gode råd til, hvordan man sikrer sin bolig inden en ferierejse.

Indbrud kan ikke helt undgås, men der er faktisk rigtig mange ting, man selv kan gøre for at minimere risikoen for at man selv bliver en del af indbrudsstatistikken.

Læs også:  Sådan undgår du jetlag på rejsen

Vi bringer her en infografik med hele 17 gode råd til sikringen af boligen under rejser.

 

sikring-af-dit-hjem

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *