3 skønne getaways i Danmark

Vi søger ofte mod vores europæiske naboer, når vi skal på weekend-getaway. Men hvorfor ikke se på, hvad vi har inden for egne grænser, før vi søger mod udlandet. Danmark har utroligt meget at byde på, hvad end du er til naturoplevelser, historie og kultur, eller blot ønsker en weekend med ren afslapning, spa og wellness. Her får du idéer til skønne weekend getaways i Danmark, der er værd at tage på, før du booker dit næste getaway i udlandet. 

Udforsk historien i Odense 

Odense er en by, der i den grad byder på historie, der stadig i dag har betydning for os danskere. Det er nemlig i Odense, at vores verdensberømte forfatter H.C. Andersen voksede op og tilbragte sin ungdom, inden han drog til København. 

I Odense har du mulighed for at besøge hans barndomshjem, hvor mange af de første skriverier har sine rødder. Men det er ikke kun i Andersens eget hjem, at byen bærer præg af den store forfatter. Gå på opdagelse i byen og du vil se spor, statuer og fortællinger mange steder. Derudover kan du besøge Den Fynske Landsby. Der får du et autentisk indblik i, hvordan man levede i 1800-tallet – i H.C. Andersens tid. 

I Odense er det desuden værd at besøge Jernbanemuseet, der er utrolig flot og gennemført. Derudover er Odense Zoo en fantastisk smuk oplevelse, hvor du med et glemmer, at du befinder dig midt i en af Danmarks største byer.

Overnat i Odense by eller find kro- og slotsophold i byerne omkring, hvis du ønsker mere fred og idyl.

Oplev natur i Skagen 

Er du mere til naturoplevelser, bør du overveje en tur til Danmarks nordligste punkt; Skagen. Her kan du opleve vejrforhold og naturkræfter, der er udover det sædvanlige. 

Læs også:  3 store oplevelser i London

Gå en tur ved Råbjerg mile, hvor sandlaget er så tykt, at ingen planter kan vokse. Se hvordan den stærke vind og vandet former stranden og sandet. Du kan opleve nogle utroligt smukke solnedgange her, hvis du kommer på det rigtige tidspunkt og i det rigtige vejr. 

Tag til Grenen og oplev det unikke naturfænomen, hvor to have mødes. Stå på spidsen mens bølgerne fra Kattegat og Skagerrak rammer hinanden. En helt unik oplevelse. 

Skagen byder desuden på masser af skønne gastronomiske oplevelser og der findes et væld af skønne overnatningsmuligheder. 

Spa på Sjælland 

Hvis du ønsker et getaway med mere luksus og afslapning, er det oplagt med et spa-ophold på Sjælland. Hvis du er til moderne hoteller og storbyliv, kan du booke et weekendophold på Bella Sky Hotel, hvis spa-afdeling er udover det sædvanlige, mens hotellet kun ligger et par metrostop fra Københavns centrum. 

Hvis du vil have mulighed for at hoppe en tur i havet og ønsker lidt højere til himlen, så er Marienlyst Strandhotel et absolut godt bud. Her får du luksus i højeste klasse og et strandhotel, der er så gennemført, at du sent vil glemme det. Hotellets nyrenoverede spa byder på saunaer i vandkanten, infinity pools, udendørs boblebade, dampbade og kolde drinks. 

Der er masser af muligheder for spa og wellness på Sjælland. Skodsborg kurhotel, Comwell Korsør og Kurbad by Ilse Jacobsen er blot få blandt mange skønne ophold, du kan booke på Sjælland, hvis du leder efter et weekend-getaway med spa. 

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *