4 scenarier, du helst vil undgå på ferien

scenarier

Ferie er afslapning, hygge med familien, uforglemmelige oplevelser og en sorgfri tilværelse – eller sådan burde det i hvert fald være. Men hvad stiller du op, når ferien viser sig at være alt andet, end det du håbet og var forberedt på? Når det ender med ulykker, tyveri eller i værste fald anholdelse? Vi har spurgt advokat, Karsten Nøhr, om de fire oftest forekommende situationer, folk kommer ud for på ferien:

Du bliver fanget i tolden med ulovlige varer

Afhængig af hvor du skal på ferie henne, vil landet sædvanligvis have regler til, hvad du må og ikke må importere/eksportere. Rejser du indenfor EU lande, er der ikke de store begrænsninger på, hvad du må medbringe. Derimod ser det anderledes ud, hvis du skal udenfor EU’s grænser. Her er der regler for alt fra mad til træ og hundefoder. Det vil for det første være ærgerligt at have købt souvenirs i dyre domme for derefter at blive stoppet i tolden, få frataget sine varer og samtidig få en bøde for at indbringe/udbringe ulovlige varer. Derudover må du max have varer for 3350 kr. med ind i EU, hvis du rejser med fly eller båd. Kommer du derimod med bil, må dine varer ikke overstige et samlet beløb på 2250 kr.

Du har glemt at forny visa eller forny dit pas

Nogle lande kræver, at du ansøger om et turistvisum forud for dit besøg. Glemmer du det, eller udfylder du det ikke korrekt, kan du risikere at blive afvist ved paskontrollen. Derudover skal visummet ofte ansøges om et par uger i forvejen, så du har tid til at vente på forsinkelser og lange svartider. På udenrigsministeriets hjemmeside, kan du under informationen for hvert land finde informationer omkring, hvad hvert land kræver visum.

Læs også:  7 tips til den perfekte ferie i København

Du skal derudover huske at tjekke dit pas i god tid før afrejse. Udenfor EU skal du kunne fremvise et pas, der har en udløbsdato mere end ½ år ude i fremtiden.

Du har glemt at tegne advokathjælp på din rejseforsikring

Du bør altid tegne en rejseforsikring før du rejser udenfor EU, da dit blå sygesikringsbevis ikke kan bruges her. Har du et Mastercard kan du nogle gange få en gratis rejseforsikring med i købet, men disse rejseforsikringer er standardforsikringer, som du skal gennemgå og tilføje ekstra ydelser til, hvis det ønskes. Det er værd at bruge lidt tid på at sikre dig, at du får det i din rejseforsikring, du kan tænkes at få brug for, hvis heldet er ude.

Kig altid på det beløb, rejseforsikringen dækker i forhold til sygdom, hospitalsindlæggelse osv. Hold det op mod landets prisniveau, så du sikrer dig, at der er penge til at dække eventuelle omkostninger.

Derudover skal du også have et beløb afsat til juridisk konsulenthjælp, hvis det ikke allerede er inkluderet. Specielt hvis turen går til USA, hvor du hurtigt kan få et sagsanlæg på halsen og hvor advokatsalæret er bekosteligt, er det vigtigt at sikre dig, at du er dækket ind for et rimeligt beløb. Ulykkelige tilfælde har Henrik Baastrand, advokat hos Kolding-advokat.dk, set flere af. På rejseforsikringer kan der under juridisk hjælp ofte være en undtagelse for USA, fordi forretningssummen simpelthen er for høj. Overser man en kommentar som den, kan det have fatale konsekvenser for den rejsende, hvis der sker noget, der kræver retshjælp. Det er de færreste, der har en opsparing på 100.000 kr. til sådanne formål.

Læs også:  4 ting du bør huske på ungrejse

For lav beløbsgrænse på kreditkortet

Bruger du et visa-dankort, er beløbsgrænsen ca. 20.000 kr. pr. måned uafhængig af, hvor meget du måtte have stående på bankkontoen. Har du allerede brugt 15.000 kr. først på måneden, vil du hurtigt komme til kort, når du skal betale for overnatning, mad og shopping i USA, hvor prisniveauet er omkring det danske. Du skal derfor lave en aftale med din bank om, at du får hævet maksimalgrænsen forud for rejsen, så du ikke ender i en situation, hvor du ikke kan betale dine regninger. Alternativt skal du indsætte et beløb på en anden konto, så du altid har en backup, hvis du kommer ud for en situation som denne.

 

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *