Aarhus-guide: 7 tips til turisten i Smilets by

Overvejer du en ferie i Aarhus? Men ved du stadig ikke helt, hvad byen egentlig har at byde så? Så læs med i denne guide: Her får du nemlig 7 tips til, hvordan din ferie i Smilets By bliver en ferie, du sent vil glemme.

… Og hvad end du er til gastronomi, kultur, natur eller noget helt fjerde, skal du nok finde et tip eller to for dig. Aarhus byder nemlig på lidt af hvert – hvilket naturligvis afspejler sig i guiden.

Fotograf: Photopop, 2015

1. Tjek kalenderen for Kulturhovedstad 2017

Aarhus har fået æren af at blive Kulturhovedstad 2017. Det betyder, at der i løbet af året kommer til at være et væld af spændende kulturelle begivenheder i byen.

Mest bemærkelsesværdige bliver de fire mega events. Disse er – som navnet antyder – store events, hvor et væld af medvirkende har arbejdet hårdt på at levere en oplevelse ud over det sædvanlige.

Det første mega event var den officielle åbning af Kulturhovedstad 2017, som fandt sted lørdag d. 21. januar. Her var byen dækket af lys, lanterner og smukt fyrværkeri – og op mod tusind korsangere og flere tusinde øvrige medvirkende vandrede gennem byen i løbet af aftenen.

2. Nyd gourmet i verdensklasse

Aarhus er efterhånden kommet godt med på gourmet-verdenskortet. Således byder byen på en række eksklusive restauranter såsom Restaurant Substans, Restaurant Frederikshøj og Restaurant Gastromé.

Er du ude efter en ferie med gastronomi, så kan det være en god idé at booke det som del af et pakketilbud med hotel. I skrivende stund byder Hotel Oasia således eksempelvis på et gourmetophold i Aarhus, som inkluderer et besøg på netop Restaurant Substans.

Læs også:  Dette skal du huske på din campingferie

3. Masser af gratis glæder

En af de største fordele ved en større by som Aarhus er, at der er masser af spændende, gratis oplevelser at give sig i kast med. Er du til natur? Så er en tur i Marselisborg Dyrehave, Botanisk Have eller en strandtur på Den Permanente (strand) oplagte udflugtsmål.

Hvis arkitektur er mere op af din boldgade, er det måske i stedet det imponerende bygningsværk Dokk1, du skal besøge.

Og er du interesseret i historie og kultur, kunne du slå et smut forbi Aarhus Domkirke.

4. Weekendophold eller en hel uge?

Husk at overveje grundigt hvor lang ferien skal være.  Typisk vil en uge være passende til at opleve de mest oplagte seværdigheder i byen – Er du travlt optaget, kan kortere tid dog også gøre det.

Er sidstnævnte tilfældet kan et ophold, som blot varer en weekend måske være den rette løsning… I denne forbindelse kan det anbefales at se på nogle af de forskellige weekend-pakker, som byens hoteller har sammensat; eksempelvis weekendopholdet hos Hotel Ritz.

5. Nattelivet er en historie for sig

Aarhus er en rigtig festby. Det sørger både byens lokale stamgæster og de mange unge studerende fra uddannelsesinstitutionerne for.

Når du alligevel er på ferie, er det derfor oplagt at tage ud og mærke byens vibrerende natteliv.

Er du til cocktails, er der masser af eksklusive barer nede ved Aarhus Å, hvor der ligeledes er en række diskoteker… Og er du mere til autentisk værtshusstemning, finder du den spredt ud over byens mange beværtninger; eksempelvis på den velkendte Jægergårdsgade.

Læs også:  Billig rejse i sommerferien 2016 – 5 bud på destinationer

6. Kombinér ferie med festival

Også hvis du er til live koncerter, har Aarhus masser at byde på. Byen er nemlig spækket med musik året rundt.

Først og fremmest er der løbende enkeltstående koncerter på spillesteder såsom Train, Voxhall og Musikhuset.

Herudover har byen et par tilbagevendende festivaler. Til SPOT Festival er der mulighed for at høre en masse upcoming navne fra den danske musikscene… Og til den nyere Northside Festival kommer der – foruden de danske navne – også store internationale bands; eksempelvis Radiohead og The Prodigy her i 2017.

Fotograf: Torsten Iversen, 2013

7. Kan du ikke undvære din computer? Få styr på sikkerheden

Aarhus er ikke mere usikker, når det kommer til IT sammenlignet med alle mulige andre byer. Da det er et ofte overset emne i rejseartikler, synes jeg dog alligevel lige, den skulle med her til sidst.

Når du opholder dig ude, kan du nemlig ikke regne med, at IT-sikkerheden altid er i top, hvis du hopper ombord på et fremmed netværk. Jeg kan derfor kun anbefale at læse artiklen her om netværkssikkerhed. Den kommer nemlig godt omkring mange af faldgruberne – og hvad du kan gøre for at undgå, at sikkerheden på dit IT-udstyr bliver kompromitteret under rejsen.

Afsted til Smilets By!

Jeg håber artiklen her har givet fornyet inspiration til, hvad du kan opleve under et ferieophold i Smilets By.  For hvad end du er til kultur, fest og ballade, natur eller gastronomi, er Aarhus en by med liv og variation – og hvor der derfor er noget at tage med for de fleste!

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

1 Response

  1. januar 28, 2017

    […] har allerede skrevet en guide til Aarhus, og i København er der selvfølgelig endnu mere at give sig til… Dette kan du læse alt om […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *