Få mange tusinde kroner i erstatning ved flyforsinkelse

Hvis du er et berejst menneske, har du uden tvivl oplevet flyforsinkelser i løbet af dit liv. Det er noget af det mest frustrerende, man kan opleve som flypassager. Samtidig viser det sig, at mange ikke kender til deres rettigheder i forbindelse med flyforsinkelser. Det er en skam, da alt for mange flypassagerer dermed går glip af en mærkbar erstatning.

Du tror måske, at man skal være ekspert i jura, og at det er en meget kompliceret proces, der skal gennemgås for at få en erstatning, men sådan forholder det sig faktisk ikke i virkeligheden. Du skal blot kende til dine rettigheder og gøre krav på dem. I denne artikel vil du kunne finde ud af, hvordan du kan få tilkendt en erstatning i forbindelse med flyforsinkelser.

Økonomisk erstatning ved flyforsinkelser

Erstatningens størrelse og dine generelle rettigheder som passager ved flyforsinkelser afhænger i høj grad af forsinkelsens størrelse og rejsens længde. Hvis dit fly er forsinket i kortere tid end tre timer, så er du ikke berettiget til nogen form for økonomisk erstatning. Hvis forsinkelsen er på mere end tre timer, så har du mulighed for at få erstatning. Herunder vil vi komme ind på dine rettigheder ved flyforsinkelser. Hvis dit fly er forsinket i mere end:

  • 3 timer og du skal rejse under 1.500 km, er du berettiget til 250 euro (cirka 1900 kr.)
  • 3 timer og du skal rejse mellem 1.500 og 3.500 km, er du berettiget til en kompensation på 400 euro (cirka 3.000 kr.)
  • 3 timer og du skal rejse mere end 3.500 km uden for EU, er du berettiget til 600 euro (cirka 4.500 kr.)
Læs også:  Tag på bondegårdsferie sammen med børnene

Anden kompensation ved flyforsinkeler

Hvis dit fly er mere end to timer forsinket, så har du krav på gratis mad og drikke fra flyselskabet. Afhængig af forsinkelsens længde kan du have krav på andre ting. Hvis du rejser sent om aftenen og derfor først kan komme med et fly dagen efter, så har flyselskabet pligt til at sørge for overnatning på et hotel eller lignende for dig. Samtidig skal de afholde udgifter til eventuel kørsel til og fra hotel. I denne periode er det vigtigt, at du gemmer alle kvitteringer, så du kan få dine udgifter til mad, drikke, transport og overnatning betalt.

Sådan sikrer du din erstatning

Hvis du har oplevet en flyforsinkelse i den størrelsesorden, som er omtalt i denne artikel, og du ikke har modtaget nogen form for erstatning, så bliver du nødt til selv at tage affære for at få fat i din erstatning. Det første du skal gøre er at sende en skriftlig klage til flyselskabet. Det kan føre til, at du får din berettigede erstatning, men det kan også føre til et afslag, hvorefter du enten kan klage til Trafikstyrelsen, eller du kan alliere dig med et professionelt klagefirma. Det vil kunne give dig din erstatning i sidste ende, og det viser sig oftest, at det i den grad kan betale sig at klage. Derfor skal du bestemt ikke holde dig tilbage, hvis du bliver udsat for forsinkelser eller aflysninger.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *