Ferie på Samsø: 7 gode grunde til en ø-ferie på Samsø

Ved du endnu ikke, hvor din næste rejse skal gå til? Så tag et kig på Samsø. Samsø byder nemlig på fredsommelige omgivelser, et rigt kulturliv, spændende attraktioner og mange solskinsdage – hvilket gør øen til et oplagt feriemål.

Endnu ikke overbevidst? Så læs med her: I denne artikel får du nemlig 7 gode grunde til, hvorfor Samsø skal være dit næste feriemål.

Landlig idyl på Samsø (Billede: Samsø Feriehusudlejning)

1. Ø-effekten: Mange solskinsdage & roligt vejr

På Samsø kan du – som på mange andre små øer – nyde godt af flere solskinsdage end på fastlandet og de store øer. Årsagen til dette er den såkaldte ø-effekt:

Skyer dannes i stor stil over land, hvor de er et resultat af solens opvarmning af jorden… Og da der selvsagt ikke er så meget land at varme op på lille Samsø, bliver der altså dannet færre skyer end på jordrige arealer såsom Jylland, Fyn og Sjælland.

Foruden de mange solskinsdage kan du på Samsø nyde godt af mere roligt vejr sammenlignet med de fleste andre egne af landet. Samsøs smørhulsplacering mellem Østjylland, Djursland, Fyn og Sjælland betyder nemlig, at øen er skærmet godt af for blæst.

2. Perfekte forhold for børnefamilier

Samsø er først og fremmest en meget fredelig ø, hvilket gør den til et oplagt rejsemål for børnefamilier. “Fredelig” er dog ikke det samme som “kedelig”. Således er der masser af aktiviteter på øen, som børnene vil elske, eksempelvis:

  • Samsø Labyrinten: Med sine 60.000 kvadratmeter er det verdens største labyrint. I bliver hjulpet på rette vej gennem labyrinten ved at svare rigtigt på quiz-spørgsmål – og på vildspor hvis I svarer forkert.
  • HistorieUniverset: Oplev historien på egen krop gennem eksperimenter, fortælling og aktiviteter.
  • Samsø Festivalen: Samsøs nok mest kendte begivenhed. Som festivalens tagline “Danmarks hyggeligste festival” signalerer, så kan I her roligt tage børnene med.
Læs også:  Traditionelle rejser hitter stadig

Mange børnefamilier har også hund, og den er der heldigvis rige muligheder for at tage med. Eksempelvis finder du mange sommerhuse, hvor du må tage hunden med på ferie her.

Sommerhus med store udendørsarealer (Billede: Samsø Feriehusudlejning)

3. Hyggelige restauranter og caféer

Samsø er et populært dansk feriemål. Derfor finder du på øen mange skønne restauranter og caféer, så du ikke behøver tænke over madlavning under ferien, hvis du ikke har lyst.

Mange af spisestederne byder på ægte Samsø-mad – specialiteter lavet med de lokale råvarer… Og hvis du ikke lige har lyst til samsøkartofler og de andre lokale specialiteter, kan du naturligvis også finde helt almindelige pizzaer, grillmad m.v.

4. God stemning, hygge og tillid

Har du tidligere været på Samsø, så husker du sikkert øens mange landevejsboder. Landevejsboderne er et særligt dansk fænomen, som virkelig stortrives på Samsø. Her kan du købe friskdyrkede grøntsager, som du så blot lægger din betaling for – uden betjening.

Forretningsmodellen er 100 % baseret på tillid. Således vidner de mange boder på netop Samsø om den trygge stemning og gensidige respekt mellem øens gæster og de faste beboere.

Landevejsbod på Samsø (Billede: Samsø Feriehusudlejning)

5. Lystfiskeri: Fiskepladser over hele øen

Vil du hellere selv fange din mad end at få den serveret på en restaurant? Så er Samsø også et oplagt rejsemål for dig. Øen har nemlig en varieret kyst, der giver dig mange forskellige muligheder for at fiske. Således kan du finde en oplagt fiskeplads inden for kort afstand, uanset hvor på øen du opholder dig.

Læs også:  Tre gode grunde til at rejse til Mexico

6. Skønne strande

Overalt på Samsø finder du fantastiske, varierede strande. Således byder øen både på børnevenlige sandstrande med lavt vand – ligesom der er mere stenede strande med dybere vand.

Uanset hvilken type strand du mest er til, finder du den altså på Samsø… Og øens lange kyststrækning betyder, at der er masser af plads til alle.

7. Rig på kunst og kultur

Sidst men ikke mindst er Samsø kendt for øens mange kunstnere. Øens fredsommelige omgivelser giver nemlig kunstnerne optimale muligheder for at kunne give sig hen til kunsten.

For dig som gæst på øen betyder kunstnernes tilstedeværelse, at du kan besøge mange gallerier og kunstværker på øen. Hermed kan du også uden problemer finde en souvenir, som vil være et evigt minde om ferien.

Kunst på Samsø (Billede: Samsø Feriehusudlejning)

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *