Gode råd til din første skiferie

skiferie

For nogle er skiferie en fast del af årets rejser. For andre er det en spændende idé og ønsket om en oplevelse, som er noget helt andet end andre rejser. Her i artiklen vil vi komme ind på nogle af de råd, du bør tage til dig, hvis dine planer er en kommende skirejse.

Få styr på din træning

Mange tror, at skiferie er ligesom enhver anden charterrejse – bare i andre omgivelser. Har du tænkt dig at stå på ski eller snowboard – uden træning – kommer det hurtigt som en overraskelse for dig, hvor hårdt det egentlig er.

Har du ikke en særlig god form, handler det om at få en fornuftig grundform, inden du tager afsted. Det vigtigste er en stærk core og udholdenhed, så du undgår at løbe tør for kræfter midt på pisten. I så fald er det ikke særlig sjovt at fuldføre resten af pisten.

Vælg et begyndervenligt sted

Det kan være en god idé at vælge et sted, som er velegnet til begyndere. De fleste populære skidestinationer har pister, som er tiltalende for skiløbere i alle sværhedsgrader. Dog er der destinationer, hvor der er et større udvalg af begyndervenlige pister.

Det gode ved disse steder er, at du kan udtømme de ”lette” pister og efterfølgende arbejde dig op ad sværhedsgraderne.

Vælger du f.eks. en skiferie i Wargrain, kan du forvente et stort udvalg af blå og røde pister. Her er det ideelt at tage hen for begyndere.

Lej dine ski i stedet for at købe

Man kan ikke komme udenom, at det er dyrt at holde sig opdateret på grej indenfor skisporten. Er du helt grøn på skiområdet, vil det typisk være en dårlig investering at købe et par ski. De falder hurtigt i værdi og teknologien indenfor ski bevæger sig rigtig hurtigt. Det vil altså sige, at når dine ski er et par år gamle, vil de sandsynligvis være ”outdated” i forhold til de nyeste modeller.

Læs også:  De bedste rejse apps til iPhone

Du bør også overveje, om du allerede ved nu, om du kommer til at kunne lide det. Hvis du ikke forventer at blive en rigtig skimus fremover, er det en god idé bare at leje udstyr på destinationen. Fordelen ved at leje udstyr på selve destinationen er også, at hvis de går i stykker, bliver sløve eller andet, vil butikken stå for at fikse det for dig.

Kend dine termer

For helt grønne skiløbere, kan det godt lyde meget avanceret, når personer – som allerede har været på skiferie – snakker om det. Det er typisk termer som piste, off-piste, afterski osv.

Så her giver vi lige et hurtigt overblik over, hvad de forskellige ting er.

Piste – Pisten er den bane, du kører på. Dette er en bane, som er markeret af personalet på destinationen. Disse er typisk farvet blå, rød og sort. Blå er den letteste, rød for øvede og sort for erfarne.

Off-piste – Hvis du kører udenfor en bane, så kører du officielt off-pist. Det er typisk også her, at du hører de forskellige skrækhistorier om skiløbere, der er kørt galt og slået sig – til tider – alvorligt. Det anbefales ikke, at du kører her. Nogle steder er det også imod destinationens skiregler. Hvis du ønsker at køre off-piste, bør du altid tage en bjergguide med, som kender området.

Afterski – Afterski er nok et ord, du har hørt rigtig meget. Det er en østrigsk tradition og kendetegner perioden efter dagens skiløb. Her holder du en fest – typisk med meget øl – og hygger dig på de lokale barer og feststeder. Afterski er blevet rigtig populært, og du kan derfor også forvente, at de forskellige destinationer gør noget meget stort ud af at gøre helhedsoplevelsen så god som muligt for de besøgende.

Læs også:  3 Gode tips for tandpine på din rejse!
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *