Julemarkeder i Europa

Nail Art

De seneste mange år er julemarkeder blevet så populære, at danskerne gerne rejser flere tusinde kilometer for at deltage i et.

I Tyskland er der især en del populære julemarkeder, men det er jo ikke så underligt når man tænker på, at det var tyskerne der opfandt juletræet, hvilket nok er den største juletradition. I Tyskland går julemarkeder hel tilbage til middelalderen. Der blev afholdt julemarkeder allerede i det 13. århunderede.

Mange har det som en tradition, at tage på et julemarked én gang om året. Man kan blandt andet lave det, som en mini ferie eller forlænget weekend, hvor man så køber julegaver samtidig. Der er mange penge at spare, hvis man køber julegaver på et julemarked.
Når man er på et julemarked er der en helt anderledes stemning. Alle er kommet for, at julehygge og det bliver der i den grad også gjort.
I denne artikel vil vi fremhæve nogle af de allermest kendte julemarkeder i Europa.

flensborg1

Flensborg, Tyskland
Julemarked i Flensborg finder i år sted fra den 23. november til den 24. december og igen fra den 27. december til den 31. december, for dem som ikke har fået julet nok. Stedet giver dig noget til alle sanserne og op pyntningen er især at foretrække. Alle hus facaderne har fået deres eget personlige præg, som er noget for sig selv. Der er også fri mulighed for at smage på den populære og traditionelle Glühwein, som er tysk gløgg. Julemarkedet strækker sig fra Nordermarkt og cirka 1,2 kilometer frem til Südermarkt, hvor der er et utal af boder. Fra mandag til fredag er der åbent fra 10-22 og om søndagen fra 11-20.

Læs også:  Sådan kan du bruge en dag i Londons East End

2.bild

Hamborg, Tyskland
Julemarked i Hamborg finder sted fra den 24. november til den 23. december. Der er åbent fra 11-21 og lørdag er til klokken 22. Hamborg har et af de største og smukkeste julemarkeder. Med næsten 150 boder er der noget for enhver julesmag. Lige foran rådhuset finder du alle boderne, samt alle sidegader der hører til langs gågaden. Du finder blandt andet Wiener Caféhaus, som er en af Hamborgs mest populære caféer og mon ikke de har noget specielt på julemenuen. Derudover er der en hel gade kun med legetøj, så er der også noget for børnene.

[prag1

Prag, Tjekkiet
The Old Town Square, hvor julemarkedet ligger har været markedplads siden det 10. århundrede. Rammerne fra den 1. december til den 6. januar er helt unikke. Der er en helt eventyrlig stemning, når man står blandt alle de historiske bygninger der er på pladsen. Mange mener, at dette julemarked er det bedste i Europa. Den engelske avis The Daisy Mirror har faktisk året markedet som værende det bedste i 2012, blandt andet foran Flensborg og Hamborg.
I Prag er der bestemt også noget for børn. De kan blandt andet få lov til at klappe får, geder og æsler. Børnene kan også få lov til, at lave deres eget tjekkiske julepynt. Kronen på værket i Prag må klart være når det kæmpe juletræ, som tændes midt på pladsen hver aften klokken 17.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Mikkel Lassen

Mikkel Lassen

Jeg hedder Mikkel Lassen. Jeg er en meget berejst mand taget min 21 årige alder i betragtning, jeg har nemlig været i lidt over 20 lande og jeg rejser stadig aktivt. Til daglig driver jeg Rejsegear.dk, sammen med min gode partner og ven Marcus Forsberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *