Lev livet med rejser

Rejser giver livsglæde, læring og nye oplevelser. Selvom du lever på SU, er det muligt at vælge rejseoplevelserne til med et mobillån.

”At rejse er at leve”. Det er nok et af de mest berømte citater af H.C. Andersen, og der er helt bestemt noget om snakken. Mange af vores grundlæggende behov bliver dækket, når vi rejser. Med rejser forkæler vi os selv, og vi bestemmer selv, i hvilken grad vi vil gøre det. Der findes nemlig mange forskellige rejseformer såsom storbyferier, aktive ferier, charter ferier og mange flere. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan vælge at rejse jorden rundt alene, eller du kan opleve verdens kontinenter med gode venner, kæreste eller familie.

Dette lyder jo ganske godt, men du sidder måske og tænker på, at du ikke har råd til finansieringen af flybilletten til dit næste eventyr. Men sådan skal du ikke tænke. Det er nemlig ikke svært at få råd til din næste rejse. Du kan nemt tage et mobillån hos minifinans.dk og få overskud på kontoen.

H.C. Andersen siger, at du lever, når du rejser. Han har ret. For når du bedriver dig ud på en rejse til andre lande, møder du nye mennesker og kulturer. Du udvikler din horisont, og du udvikler dig selv. Og når du slår ”at leve” op i den danske ordbog, så fortæller den, at du lever, når du får et stort udbytte af din tilværelse. Du lever altså, når du nyder livet. Og hvordan nyder du livet bedre end at rejse ud i den store verden?

Læs også:  32 gode råd til rejsen

Storbyen Marrakech

Én af de mange rejsemuligheder er storbyferie. Der er rigtig mange, der forbinder storbyferier med en tur til New York, London eller Paris. Men du har brede muligheder for at udvide horisonten endnu mere. En storby som du helt sikkert vil elske er blandt andet den marokkanske Marrakech. Marokko er et land, der giver dig et sandt eventyr. Det er vigtigt, at du er godt forberedt, når du rejser til Marokko. Storbyen Marrakech har meget at byde på. Så det er en god idé at planlægge, hvilke oplevelser du ønsker at tage med hjem, inden du hopper på flyet dertil.

Marrakech giver dig et af de bedste kulturchok, der findes. Rejser du til denne fantastiske storby, så er Medinaen et ”must see”. Denne del af byen udgør den gamle bydel og er et af verdens mest bevaringsværdige seværdigheder. Det er også her, hvor det verdenskendte marked Djeema El-Fnaa er beliggende. Markedet giver en oplevelse for livet. Her har du mulighed for eksotiske oplevelser som slangetæmmere og akrobater.

Er du mere til markeder, hvor du kan udfordre dine evner til at prutte om prisen, så er ”Souk” det rette sted for dig. Souk er byens traditionelle marked, hvor du kan finde flotte marokkanske tæpper, tasker, puder og ikke mindst krydderier.  Hvis du er kulturelt interesseret, er det også muligt at opleve nogle af byens mest historiske bygninger. Heriblandt er landets største moské, Koutoubia Moskéen, helt sikkert en seværdighed, som du ikke ønsker at gå glip af.

Motion og solbadning

Har du mere brug for et break fra hverdagen i form af sol, motion og god mad, så er en aktiv ferie en god mulighed for dig. Der er flere gode destinationer, der kan leve op til dine kriterier. For eksempel er Playitas på Fuerteventura et velanset feriested for aktive folk. Her er det muligt at bestige bjerget, der adskiller Playitas med strandpromenaden i Tarajal.

Læs også:  7 tips til at spare penge på rejsen

Feriestedet åbner også mulighed for gode cykelruter, løbeture, badminton og svømning. De eneste begrænsninger for at holde dig aktiv, er dig selv. Og når den daglige motion er overstået, kan du forkæle dig selv med en drink ved enten hotellets pool eller den lækre sandstrand, der løber op til hotellet.

Citatet af H.C. Andersen indeholder et vigtigt budskab. Et budskab der især i dagens Danmark bør efterleves. Mange har en ekstremt stressende hverdag, og det er her vigtigt at stoppe op ind i mellem og leve livet. Du skal tage dig tid til at nyde tilværelsen, mens du stadig kan. Det kan være alt fra spontane weekendture til længere rejser til nogle af de mange spændende verdenshjørner. Så lev livet, og husk at rejse er at leve.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *