Rejser til Marokko – eventyr og oplevelser

Marokko er et land, som du sent vil glemme. Efter én eller flere rejser til Marokko, opdager du, at landet fylder dig med inspiration og eventyr. På én og samme tid, er en rejse eller ferie til Marokko, et besøg i både det moderne 2017, og en rejse til 1001 og én nats eventyr. Når du planlægger rejser til Marokko, er det en god idé at du er godt forberedt, for der er mange ting, du bør huske at se.

I denne guide vil vi primært fokusere på Marrakech, som uden tvivl er den mest spændende af Marokkos storbyer. Så sæt dig godt til rette, og få indblik i, hvad du bør opleve som turist i denne fascinerende by.

Medinaen

Denne del af Marrakech udgør den gamle bydel, og er med rette blevet optaget på UNESCOS liste over verdens bevaringsværdige seværdigheder.

Mest interessant er helt sikkert markedet Djeema El-Fnaa, som giver grobund for eksotiske oplevelser, som slangetæmmere og akrobater. Sidst på dagen forvandles markedet til en plads for alskens madvarer og lækre retter, som du roligt kan smage på.

Souk

En anden spændende oplevelse i Marrakech, venter på den såkaldte ”Souk”, som er byens traditionelle marked. Her kan du virkelig teste dig selv i at forhandle om priserne, når du byder på flotte tasker, tæpper og puder.

Du kan nemt bruge mange timer på, at gå fra bod til bod og se på de mange farver, og indsnuse duften af landets krydderier.

Når dagen er omme, er der stor sandsynlighed for, at du behøver en ekstra rejsetaske til de mange skatte, du skal have transporteret hjem.

Læs også:  Skiferie i Sverige – i juni måned!

Koutoubia Moskéen

Når du rejser til Marokko, er du helt sikkert også interesseret i, at opleve nogle af landets historiske bygninger.

Èn af de mest kendte bygninger er Koutoubia Moskéen, som er landets største Moské. Du kan se bygningens minareter på lang afstand, og skulle du fare vild, har du altid et sikkert pejlemærke.

Desværre er moskéen lukket for alle ikke muslimer, men du kan sagtens bruge god tid på, at studere byggekunsten, samt det tilstødende haveanlæg, hvor du kan tage en pause i skyggen.

Bahia-paladset

Dette slot er et eksempel på klassisk marokkansk byggekunst fra omkring slutningen af 1800 tallet.  Paladset er således ikke særligt gammelt, men dets overdådighed af detaljer og udsmykninger er overvældende.

Paladset blev iværksat af sultanen Moulay Abdel Aziz, og husede ministeren Ahmed Ibn Moussa. Med intet mindre end 160 værelser, har der været rigeligt med plads at opholde sig på, og oven i det kommer den omkransende have på 8000 m2.

Sæt et par timer af, til at se dette flotte palads, for det er et must på din rejse til Marokko og Marrakech.

Moroccan Active Adventures

Måske trænger du til anden type eventyr, når du rejser rundt i Marokko. Dertil kan varmt anbefales en tur med Mococcan Active Adventures, som virkeligt giver dig en oplevelse for livet.

Hvad siger du til en safari i den berømte Saharaørken, hvor du sover i beduintelte under den åbne himmel, eller måske en hikingtur i Atlasbjergene.

Èt af de store hit er en svævetur ind over Marrakech, i en varmluftsballon. Nyd udsigten over byen, imens du svæver stille og roligt af sted, nærmest som på et magisk flyvende tæppe.

Læs også:  Sådan laver du din egen rejseblog

Faktisk kan du næsten få lov til, at skræddersy din egen adventuretur. Du kan få lige hvad du ønsker, eller hvad pengepungen tillader. Under alle omstændigheder, kommer du hjem fra din Marokkorejse med en ekstra god oplevelse i kufferten.

Jardin Majorelle

Med sine høje dagstemperaturer og hektiske leben, kan Marrakech godt give behov for, at søge ind i en svalende oase, og det er lige hvad du finder i Jardin Majorelle.

Når du først træder ind i denne svalende have er det, som at forsvinde ind i en anden verden. Pludselig er der en helt anden ro, tempoet er markant lavere, og der er frem for alt køligere og mere svalende.

Selve haven består af en masse mindre anlæg med vand og bygninger i mange farver, og flere steder kan du nyde små lækkerier, eller en dejlig kop kaffe.

Haven blev oprindelig skabt af maleren Jacques Majorelle, og som et kuriosum kan nævnes, at modeskaberen Yves Saint Laurent overtog haven i 1962, og ejede området indtil sin død i 2008.

Man kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange af hans designs, der er blevet udtænkt under palmerne her i Marrakech. Ikke underligt, at hans kreativitet gjorde ham til én af de største modeskabere i verden.

Vi håber, at denne beskrivelse har givet dig endnu mere lyst, til at foretage nogle spændende rejser til Marokko og Marrakech.

Læs mere om rejser til Marokko her

Rigtig god rejselyst.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *