Sådan bliver du klar til bilferien

Kalenderen siger vi er i midten af april måned, det betyder sommeren snart kommer ind over Danmark. Temperaturen kan dog ikke helt måle sig med hvad udlandet kan byde på. Dette medfører en stor udvandring af danske familier til lande som Frankrig, Italien og Spanien, hvor temperaturen ofte ligger mellem 30-40 grader – noget af en modsætning i forhold til de mange middelmådige somre i Danmark. En stor andel af danskerne (25% i følge ”Bilferierapport 2015”) foretrækker bilferien, fordi det giver en hvis form for hygge i mens man sidder i bilen på vej til udlandet. Inden man begiver sig ud på sin måske første bilferie eller den 10’ende, har vi samlet vores bedste tips og tricks til bilferien.

Sørg for at bilen er klar til den lange køretur

Vi danskere kører rundt i særdeles gamle biler i forhold til vores nabolande, som primært skyldes den store registreringsafgift på bilerne. Det betyder at vi ikke så ofte skifter bilen ud til en ny, og foretrækker en brugt bil frem for en helt ny bil. Når man kører rundt i en forholdsvis gammel bil, skal man sikre sig at den kan modstå den lange køretur til Spanien. Man kan nemt tilbagelægge 4.000 kilometer på turen frem og tilbage, det kræver at bilen ikke lider af skavanker eller har problemer med væsentlige dele af bilen. Det vil være fordelagtigt at købe reservedele til turen, så man kan skifte disse ved et uheld eller gøre dette inden man begiver sig ud på køreturen. Du kan et stort udvalg af reservedele på et site som dette.

Læs også:  Få en forunderlig og vidunderlig charterferie

Husk penge til motorvejen

Hvis du ikke kun skal et smut til Sverige eller Tyskland, men derimod helt ned til Italien eller Spanien, skal du sætte penge af i feriebudgettet til at betale vejskatterne. Tyskland har netop indført vejskat for alle biler på deres veje, det går i sær ud over udenlandske borgere i det tyskerne får refunderet beløbet via skattebilletten. Du skal derfor regne med at lægge 25-50 euro til side, alt afhængig af hvor skadelig din bil er for miljøet samt hvor lang tid i planlægger at køre i Tyskland.

Derudover er det forholdsvis dyrt at køre gennem Frankrig, hvor jeg vil anbefale i lægger omkring 700 kr. til side. I modsætning til andre europæiske lande, skal man betale på samtlige motorveje i Frankrig. Det vil sige man samlet set skal ligge mellem 700-1300 kr. til side.

Planlæg rejsehastighed og pauser

Det er vigtigt at den tankegang, at ferien allerede starter i det øjeblik i sætter jer ind i bilen og påbegynder bilturen. Den lange biltur skal ikke ses som et nødvendigt onde, men skal derimod ses som en begyndelse på ferien og en lang hyggelig tur. Det er derfor vigtigt man ikke planlægger turen, så man ikke har tid til tissepauser og nogle lidt længere pauser til at få noget at spise.

I skal ligeledes ikke planlægge turen for ”stramt”, så i ikke har medregnet eventuelle køer og uheld på motorvejen. Dette kan man typisk ikke komme udenom, når man kører ned gennem Tyskland. Det er derfor vigtigt i pålægger en buffer på nogle timer til den rejsetid som GPS’en viser. Det vil være tæt på umuligt at ramme den viste tid, og kan i sær være svært at ramme en tidsbooking på et hotel eller hostel. Det er i denne anledning at jeg har droppet hotelbookinger og blot holder ind på rastepladser for at få nogle timer på øjet, fordi jeg ikke har mulighed for at køre efter en by til et specifikt tidspunkt. Enten kommer man nogle timer for sent eller nogle timer for tidligt, hvis man har været så heldig at komme udenom alt køen.

Læs også:  Sådan sparer du penge, når du rejser - 10 eksperttips

Det var blot mine tanker vedrørende en bilferie. Jeg håber du får en god sommerferie.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *