Sådan laver du din egen rejseblog

rejseblog

Det er blevet populært som aldrig før, at lave sin egen blog eller hjemmeside. Nogle skriver om sig selv og sin hverdag mens andre deler deres erfaringer med kost og madlavning. Et anden meget populært blogging-emne er rejse, og mange danskere vælger i stigende grad at dele deres destinationsanbefalinger og rejse tips med hele verden igennem en personlig rejseblog.

Men er det ikke rigtig svært at starte sådan en blog? Svaret er nej, det er det faktisk slet ikke. Men er det så dyrt? Det korte svar er nej, det er det heller ikke.  Lad os forklare nedenfor, hvordan du nemt og billigt kommer i gang med din egen rejseblog.

Domæne

For at lave din egen blog skal du have et domæne. Et domæne er det sted på nettet, hvor man kan finde din blog. Man kan kalde det din blogs adresse på nettet.  Et domæne skal være sigende for, hvad der findes på din blog. Hvis i er et par, som rejser sammen, så kunne et domæne til jeres blog f.eks. være ”janogmettepaatur.dk” eller noget i den retning – det er kun fantasien der sætter grænser.

Et domæne koster 45 kr. om året, hvis det er et .dk domæner, og det købes typisk sammen med et webhotel.

Webhotel

Et webhotel er det sted, hvor din blog og dens filer skal ligge for at andre kan se den fra nettet. Der findes utrolig mange webhotel-udbydere, og det koster typisk ikke mere end 10-20 kr. om måneden at have et webhotel. Det bedste webhotel til en blog er et webhotel der kører PHP og MySQL teknologierne og som har en såkaldt 1-click-install. Mere om det i næste afsnit.

Læs også:  Fly er forsinket - hvad kan jeg gøre?

Hjemmeside-system

Når du har et domæne og et webhotel, så mangler du faktisk kun at installere et simpelt hjemmesidesystem for at være i gang med din egen rejseblog.  Det bedste og nemmeste blogging-system der findes på markedet lige nu er WordPress. Hvis du har købt et webhotel med en 1-click-install, så kan du med kun et enkelt klik installere WordPress på webhotellet og på den måde være i gang med WordPress på ganske få minutter.

WordPress er super simpelt. Du har en brugervenlig menu, hvor du kan tilpasse hjemmesidens udseende og tilføje nye sider og indlæg som du vil. Det kan være lidt en stor mundfuld at komme i gang med WordPress, men heldigvis findes der rigtig mange tjenester på nettet, hvor du helt gratis kan få hjælp til WordPress og på den måde komme nemt i gang med kyndig vejledning. Prøv eksempelvis at se dette gratis WordPress kursus fra NemProgrammering.dk: WordPress kursus

Har du selv en rejseblog eller par gode eksempler på en, så del gerne dem gerne via kommentar sporet nedenfor.

Er du blogger – eller vil gerne være blogger – og på dagpenge, kan du med fordel læse denne guide til det.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

1 Response

  1. Vi arbejder også med WordPress som helt klart kan anbefales.
    Hvis først man har fundet ud af hvordan tingene virker, vil man aldrig undvære systemet mere!
    Mange hilsner,
    Andre Rignanese

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *