Sådan sover du bedst i flyet

Sådan

Har du før været på en flyrejse, der varede længere end et par timer? Så kender du sikkert til besværet med at få en god lur.

Lige meget hvordan du vender og drejer dig, vågner du altid op med hold i nakken og en forfærdelig ørhed i hovedet.

Her i artiklen vil jeg gennemgå nogle småting, du kan gøre, for at få en bedre nattesøvn på turen.

Tag vinduespladsen

Har du vinduespladsen på en række, er du i hvert fald nogenlunde sikret ro til at sove. På den måde undgår du at blive vækket, når din sidemakker skal på toilet, eller når stewardessen kommer gående med madvognen ned gennem gangen. Det er i øvrigt også dejligt afslappende at kunne kigge ud af vinduet på turen.

Book et fly uden stop undervejs

Det værste er at skulle holde stop undervejs på en flyvetur. Det var en meget god idé, da du sad ved computeren og kunne se frem til en besparing på et par hundrede kroner ved at have mellemstop, men nu sidder du altså i en forholdsvis akavet position og forsøger at nappe på flyet. Så er det pludselig ikke særlig sjovt længere.

Så derfor: Har du ikke problemer med pengepungen, så forsøg at undgå flyture med mellemstop.

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi er imod mellemstop. Vi er kæmpe fan af mellemstop og den besparelser, der typisk følger med.

Tag behageligt tøj på

Har du prøve at sove i et par stramme jeans og tre lag stof inklusiv en jakke? Ja, så ved du helt sikkert, at det ikke er særlig sjovt. Det er i hvert fald ikke en rar følelse.
Forsøg at tage noget behageligt tøj på, når du gerne vil have et par timer på øjet på rejsen. Alternativt kan du tage lidt let tøj med i håndbagagen og skifte tøj på flyets toilet. Mile high club, you know.

Læs også:  Tips & grunde til at tage på sprogrejse

Vent til at I flyver stabilt

Det bør naturligvis være selvsagt, at du ikke lægger dig til at sove med det samme, du har sat dig i dit flysæde. Hjælp eventuelt dig selv på vej til at blive søvnig ved at læse en bog imens i er under take off. Når personalet siger at I gerne må bevæge jer rundt i flyet igen, kan du roligt lægge dig til at sove uden forstyrrelser.

Invester i rejseudstyr til turen

Den bedste måde at falde i søvn på (nogle vil nok mene, at dette er subjektivt) er helt klart med noget godt udstyr.

Jeg er selv kæmpe fan af sovemasker til at tage med i flyet. Vælg evt. nogle gode sovemasker som kan lukke næsten alt lys ude.

Derudover kan du også gøre klogt i at købe en nakkepude for at undgå hold i nakken, når du engang vågner igen.

Hvis du vil dække dig selv 100 % ind i rejsegrej, kan du også købe et sæt ørepropper, så du er fuldstændig i din egen zone.

Sov uden sko

Nogle vil sove med sko – andre vil sove uden. For mange kan det være prikken over i’et at tage skoene af, da din krop “automatisk” begynder at slappe af, når du signalerer, at skoene er off og du er et roligt og komfortabelt sted.

Sidder du inde med nogle gode råd til at få en god morfar på flyveturen? Smid dem da i en kommentar herunder! 😉

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *