Sådan finder du den helt rigtige kabinekuffert

En kabinekuffert er en kuffert, som er specialdesignet til at overholde de forskellige regler for kuffertstørrelser sat af flyselskaberne.

Størrelserne på kufferterne svinger meget, da det er op til hvert flyselskab at sætte de respektive krav.

De her regler gør altså ikke kun, at du er mere begrænset i, hvor mange kilo du må have med ombord på flyet, men derimod også, hvor stor din kuffert må være, før du ikke behøver at checke den ind.

Som navnet så fint antyder, er det altså en kuffert, som passer til flyets kabine.

Grunden til, at kravet om størrelser på kabinekufferter kan svinge fra flyselskab til flyselskab er, at deres fly typisk ikke er ens. Der er naturligvis nogle flyselskaber, som har større fly end andre – og derved har de også mulighed for at tildele mere plads pr. passager i flyet.

Men hvornår er det egentlig en fordel at købe en kabinekuffert fremfor en helt almindelig kuffert? Hvad er fordelene og ulemperne?

Her i artiklen vil jeg gennemgå ovenstående, give et par tips med på vejen og anbefale kabinekufferter, som passer til de forskellige flyselskabers krav til kabinekufferter.

Kabinekuffert vs. almindelig kuffert

Ligesom alt andet findes der både fordele og ulemper ved alt andet, findes der naturligvis også ved kabinekufferter vs. almindelige kufferter.

F.eks. er en af fordelene ved en kabinekuffert, at du altid ved, hvor din kuffert befinder sig. Du undgår derved at miste din bagage, ligesom mange med checked-in bagage døjer med.

Fordele

 • Kan medbringes på flyet
 • Du behøver ikke vente på kuffertkarussellen efter du er landet
 • Koster typisk mindre end en større kuffert
 • Sparer tid, fordi du ikke behøver at checke din kuffert ind
 • Nemt at komme rundt omkring med den

Ulemper

 • Begrænset plads naturligvis
 • Du skal overholde – til tider – strenge regler fra flyselskabernes side
 • Må ikke indeholde væsker med indhold på mere end 100 ml

Det er ikke så sort på hvidt, som det hurtigt kan komme til at lyde. Dit valg om, hvorvidt du skal have en kabinekuffert eller almindelig kuffert, kommer naturligvis an på, hvilken situation du står i.

Hvis du f.eks. skal afsted på en rejse i længere tid end 14 dage, skal du pakke en større omgang, og derfor kan du hurtigt løbe tør for plads i din kabinekuffert.

Læs også:  Sådan finder du den rigtige rejsehårtørrer

Modsat hvis du skal afsted på en kort weekendtur, og sandsynligvis allerhøjest skal pakke tre sæt tøj. I det tilfælde, vil det altid være mere belejligt at pakke en kabinekuffert og undgå check-in og venten ved kuffertkarussellen.

Det skal også lige hurtigt nævnes, at hvis du regner med at tage ting som souvenirer med hjem fra turen, kan det blive problematisk med en kabinekuffert, hvor vægten er et meget strengt krav.

Hvad du skal tænke på, når du køber en kabinekuffert?

Der er efterhånden et rigtig stort udvalg af kabinekufferter på markedet, og derfor kan du helt sikkert finde noget, der passer 100 % til dine behov og præferencer. Der er dog stadigvæk en del ting, du bør tænke på og tage hensyn til, inden du nådesløst vælger den første og pæneste kabinekuffert.

Holdbarheden 

Holdbarheden i en kabinekuffert er meget vigtig. Præcis lige så vigtig, som ved en normal kuffert. Det er dog sjældent, at du får fat i en kabinekuffert, som ikke kan holde til dagligdagens slid længere. Udviklingen har efterhånden rykket sig så meget, at enhver moderne kabinekuffert kan holde til omtrent det samme slid.

Farve

Farven er selvfølgelig mere et æstetisk valg end et rent praktisk valg. Du skal naturligvis vælge en kabinekuffert, som du kan lide udseendet på. Dog er der også en fordel ved at vælge en kuffert, som ikke ligner alle andre. Hvis du f.eks. går hen og mister din kuffert, vil du typisk ikke have en særlig stor succesrate for at få den igen, hvis du tropper op i customer service og siger “Hej, har I tilfældigvis fået indleveret en sort kabinekuffert?”

Jeg kan med stor sandsynlighed forudsige, at de vil sige ja. Eller sikkert bare grine.

Softcase eller hardcase

Overfladen på din kabinekuffert er heller ikke helt ligegyldig. Du kan finde både kabinekufferter med hård overflade (hardcase) og blød overflade (softcase). Og her er der også fordele og ulemper ved begge to.

En hardcase kabinekuffert er vandafvisende, holder til mere slid og kan typisk fås i et større udvalg (flere varianter, designs osv.) end en softcase kabinekuffert. Derudover får du dem også oftere med 4 hjul, end du får en softcase kuffert med 2 hjul. Det er også en fordel, hvis du skal på ferie, hvor du kommer til at trække din kuffert rundt i lang tid af gangen.

Læs også:  4 praktiske typer rejseudstyr til hjemmeferien

Fordelene ved en softcase kabinekuffert er derimod, at den er mere fleksibel. Hvis du f.eks. har proppet kufferten, er der god chance for, at du stadigvæk kan proppe lidt ekstra ned i den, da stoffet kan udvide sig. Den er typisk også noget mere tilgængelig, eftersom der ofte sidder en lomme på fronten af kufferten. Fordelen ved det, er selvfølgelig, at du kan smide ting som boarding pass og pas ned i den, så du hurtigt kan finde det frem igen.

Kabinekuffert mål hos flyselskaber

Selvfølgelig det allervigtigste til sidst. Når det kommer til størrelsen på din kabinekuffert, skal du vælge ud fra, hvilket flyselskab, du skal flyve med.

Herunder vil jeg opremse, hvilke størrelser, de mest populære flyselskaber i Danmark opererer med.

Norwegian: 55x40x23 cm

Ryanair: 55x40x20 cm

SAS: 55x40x23 cm

Det er altså små svinginger på få centimeter, som vi snakker, når der tales om de forskellige flyselskabers regler. På vores side om håndbagage regler kan du læse mere om reglerne fra de forskellige flyselskaber

 

Tips til at pakke din kabinekuffert

Vi anbefaler meget, at du er super opmærksom på, at du pakker dine væsker korrekt. Ikke bare skal du pakke, så du sørger for at have under 100 ml i beholdere, men også, at du pakker alle dine væskebeholdere i en pose. Når du flyver i fly, er lufttrykket noget anderledes end nede på jorden, og det kan godt give dine beholdere end irriterende tendens til at presse væsken ud af beholderne.

Så er det altså ikke særlig sjovt at lande i et andet land, hvis alt dit indhold er smurt ind i shampoo.

Derudover anbefaler vi selvfølgelig, at du tænker dig om, når du skal pakke din kabinekuffert. Der er ikke kun regler om, hvor stor din kabinekuffert må være – der er i særdeleshed også strenge regler for, hvor meget den præcist må veje.

Så sørg for at pakke din kuffert minimalistisk og udvælg det mest nødvendige til din rejse.

Held og lykke med at finde en god og passende kabinekuffert.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

6 Responses

 1. Siri Andersen siger:

  Hej Marcus
  Tak for din artikel, der var meget god information.
  Lige et lille fif hvis du ligesom mig godt kan lide farven dort til din kuffert, så sæt et farvet bånd fast i håndtaget eller sæt klistermærker på fra de eksotiske steder du har besøgt – det giver lidt prestige at din kuffert viser du har været jorden rundt 🙂

 2. Hej.

  Hvad må der være i kabinekufferteren?

  Vel ikke en saks, kniv og så videre og hvor får man de poser som de flydende væsker skal puttes ned i og er det alt fra shampoo, cremer, barbersprit og brillerens der skal samles i poser???

  Og har I en detaljeret beskrivelse af hvad man må tage med, hvordan det skal pakkes og så videre?

  Venlig hilsen Brian.

  • Marcus Forsberg Marcus Forsberg siger:

   Hej Brian!

   Vi har lavet en udvidet artikel vedrørende håndbagage regler her:https://rejsegear.dk/blogs/rejseviden/fa-styr-pa-reglerne-vedrorende-handbagage

   Alle skarpe genstande er en no-go. Dvs. sakse, knive osv. Det er ikke alle lufthavne, der er lige strikse, men vi anbefaler altid at undlade at medbringe det i håndbagagen. Poserne til flydende væsker vil typisk være inden security. Det afhænger dog ligeledes også af lufthavnen – nogle har et bord, hvor der ligger en masse klar til dig – andre har ikke. Og jeps – det er alt, der er i flydende form, der skal i denne gennemsigtige genlukkelige pose.

 3. Ja okay tak Marcus.

  Kan poserne købes inden og.jeg tjekker det link ud du har givet mig.

  Udover kabinekufferteren eller en større til indtjekning må man vel også have en rygsæk med selvfølgelig uden de farlige ting og væskerne udover de 100 ml m.m.

  Og medicin skal også være i original emballage og bare til almindelig husbehov til den ferie man skal på ik.

  Venlig hilsen Brian.

  • Marcus Forsberg Marcus Forsberg siger:

   Hey Brian,

   I nogle lufthavne vil det blive givet – men ellers kan du købe gennemsigtige poser på forhånd. Vi har også oplevet, at det er helt fint med fryseposer – så længe de bliver pakket fint ned. Her er de ikke så emsige med det. Og yes, afhængig af flyselskabet, så må du typisk medbringe en lille mindre taske (håndtaske, lille rygsæk, et net o.lign.)

   Og jo i forhold til medicin, har du helt ret.

 4. Okay tak for svarene.

  Så blev jeg klogere.

  Venlig hilsen Brian.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *