Se Europa nemt og billigt med bus

Vi bor heldigvis på et kontinent, der er så lille, at det er nemt at komme rundt med bus. Mange steder kan du komme til i løbet af 24 timer i en langtursbus. Det er med til at gøre, at du virkelig kan få oplevet noget, selv på en kortere ferie. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal komme fra Middelfart til Milano eller Madrid, vil svaret derfor ofte være: med bus.

Der er flere forskellige måder at rejse med bus på i Europa. Rejser du alene, sammen med en ven eller en kæreste, kan du tage på en tur, hvor der er mange andre, der tager den samme bus som jer. Der booker I bare busrejsen og måske hotellet sammen og sætter jer ind i bussen. Ofte møder I nye mennesker på turen. Eftersom I skal det samme sted hen, er der gode muligheder for, at I kan mødes med dem på ferien.

Lej jeres egen bus

Er I en større gruppe, der for eksempel skal fra Odense på Fyn til Rom eller Berlin, kan det være en ide for jer, at I lejer jeres egen bus til at køre jer derned. På den måde kommer I af sted samlet; det er en rigtig god måde at starte ferien på. Ofte er det sjovt for både børn og voksne at have tiden i bussen til at spille spil og hygge sig sammen.

Det er slet ikke så dyrt, som det måske lyder, at leje en bus. Når I er en større gruppe, vil det ikke blive et stor beløb per person. Derudover er fordelen, at I ikke behøver at bruge ekstra penge på transport. I kan få bussen til at hente jer, hvor det passer jer. Hvis I skal flyve fra Odense til Rom eller Berlin, ville I jo alle sammen skulle bruge penge på at komme til en lufthavn. Med bussen vælger I et opsamlingssted, der passer jer.

Læs også:  Dette skal du huske på din campingferie

Gode byer at tage på busferie i

Der er en lang række forskellige byer i Europa, der egner sig rigtig godt til en busferie. Det er byer, der ikke ligger for langt fra Danmark, og hvor det er nemt at komme dertil. Det kan for eksempel være Berlin, München, Paris, Rom, Budapest og Milano.

Hvis du selv vil arrangere din tur, er alle muligheder åbne i forhold til, hvor bussen kan køre jer hen. Det kan være, at I i sportsklubben skal spille en venskabskamp med en lille by i Østrig, eller at du har fået kontakt med en håndarbejdsforening i Polen, som du gerne vil besøge med din syklub. Med en bus kan I nemt komme til selv de mindst byer – det kan ofte være svært at arrangere, hvis I selv skal planlægge turen og skal rejse med offentlig transport.

I behøver ikke altid at være en større gruppe, når I skal på busferie. Der er mange busselskaber, der giver jer mulighed for at leje en bus, selvom I er en mindre gruppe.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *