Hvad skal jeg være opmærksom på inden rejse til USA?

usarejse

Det er blevet populært at rejse til USA, men det kræver et hvis overblik over formaliteterne, som man skal have styr på inden afrejse, da det kan have katastrofale konsekvenser og du kan i sidste ende blive nægtet adgang til USA.

Pasregler og visaregler til USA for danske statsborgere

Alle danske statsborgere er omfattet af programmet Visa Waiver Program, der lader turister og forretningsrejsende få opholdstilladelse til USA i op til 90 dage. For de fleste rejser gælder dette, men ved et ophold på mere end 90 dage, skal du have et visum. Det er underordnet hvad dine planer for opholdet er, hvis det strækker sig over mere end 90 dage, skal du ansøge om et visum inden afrejse til USA. Det kan være et studieophold eller arbejde, som sammenlagt lader dig opholde i staterne i mere end 90 dage.

Dette visum kan du erhverve ved den amerikanske ambassade i København, som koster i 2016 1.120 DKK. Det er yderst vigtigt du ansøger i god tid, da ansøgningsprocessen foregår over en længere periode, og indeholder et interview på ambassaden.

Undgå ophold på mere end 90 dage uden visum

Det er muligt at opholde sig i USA i mere end 90 dage selvom man ikke har et visum. Myndighederne har ingen kontrol over din nøjagtige position, når du er kommet ind i landet, og du har derfor mulighed for at opholde dig i mere tid end du har ret til. Dette kan blive et problem ved udrejse, da denne overtrædelse vil blive indskrevet i deres register over dig. Ved næste indrejse til USA, vil du formegntlig blive nægtet indrejse på grund af tidligere uoverensstemmelser med ophold. Det kan kun anbefales at være opmærksom på varigheden af dit ophold, og vær opmærksom på 90 dage kan i nogle tilfælde være mindre end 3 måneder, så man kan ikke regne med at indrejse 1/3 og udrejse 1/6.

Læs også:  3 Gode tips for tandpine på din rejse!

Rejseforsikring

Det er ikke et krav, at have en rejseforsikring ved indrejse til USA, men det er altid en god idé, når man vælger at rejse til et andet land, da den normale forsikring ikke dækker udlandsophold. Dette bliver kun styrket af rejsedestinationen, som er USA, fordi hospitalsregninger mv. kan vokse til enorme beløb på meget kort tid. Det er uvante priser i forhold til lande inden for Europa, og dette har medført flere historier i pressen vedrørende danskere, der er blevet fanget med store regninger uden at have en rejseforsikring. Vi vil derfor anbefale at kontakte en advokat, som kan finde den korrekte forsikring til de specifikationer du har for din rejse, så du er korrekt forsikret.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *