Ugens miniguide: Alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer

Det er vigtigt at huske rejseforsikringen når du skal ud at rejse, ellers risikerer du at ende med en stor ekstraregning hvis uheldet er ude. Du får derfor en miniguide til alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer til ferien.

Hvornår skal man købe en rejseforsikring?

Når du rejser inden for EU, så har du faktisk en lille rejseforsikring med i bagagen, hvis du husker det blå sygesikringskort. Du har ret til at modtage behandling fra det offentlige, på lige vilkår med borgerne i det EU-land du besøger.

Du skal blot huske på at ikke alle lande i Europa har samme gode og gratis vilkår som i Danmark. I nogle lande skal du selv betale for en del af behandlingen hos lægen eller på hospitalet.

Skal du eksempelvis på skiferie i Frankrig, så skal du være opmærksom på at alt redning fra pisterne betales af egen lomme. Det samme gælder for alt hjemtransport fra andre europæiske lande.

Uden for Europa er rejseforsikringen uundværlig

Når du vælger at rejse uden for EU, så er det kun dig selv der har ansvaret for at du er ordentligt forsikret. Hvis du bliver syg eller kommer til skade uden en rejseforsikring, så skal du selv betale for alt behandlingen.

Det er de færreste som er klar over hvor mange penge det kan koste at blive behandlet i udlandet. Særligt i Nordamerika kan simple skadestuebehandlinger løbe op i enorme summer.

Udover det er det værd at huske på, at man ikke kun forsikrer sig selv med en rejseforsikring. Dit personansvar er også dækket. Det er hvis du kommer til at forvolde skade på andre mennesker eller deres ejendele.

Læs også:  Sådan får du en fed tur til Disneyland Paris

Du kan eksempelvis blive kendt erstatningsansvarlig i en ulykke. Du risikerer at skulle betale for tredjeparts tabte arbejdsfortjeneste, svie og smerte, varige mén og så videre. Endnu en regning som du ikke har lyst til at ende med. Gør dig selv en tjeneste, køb en rejseforsikring, og send regningen videre til forsikringsselskabet.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge?

De to mest almindelige typer rejseforsikring er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. Årsrejseforsikringen er til dig som rejser ofte. Du køber årsrejseforsikringen for en periode på 12 måneder, og så kan du bruge den lige så ofte du vil. Du betaler en fast pris, og det kan faktisk allerede svare sig at købe årsrejseforsikringen hvis du rejser mere end én gang om året.

Enkeltrejseforsikringen er derfor til dig som kun skal rejse en enkelt gang i år. Den kan vælges med en dags varighed og helt op til 24 måneder måneders varighed hos nogle forsikringsselskaber.

Derfor henvender enkeltrejseforsikringer sig også til dem som skal på meget lange rejser. Årsrejseforsikringer har nemlig en begrænsning på hvor lang tid hver rejse må vare. Det er som regel 30 eller 60 dage dage per rejse, alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger.

Kunne du tænke dig at læse mere?

Hvis du gerne vil vide mere om rejseforsikringer, så kan du læse den komplette guide på rejseforsikringsguiden.dk. Her finder du information om alle typer rejseforsikring, og du kan sammenligne priser og vilkår på danske rejseforsikringer.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *