10 must visit byer i Europa

10 must visit

Har du ikke allerede været i nogle af disse must visit byer, så skal du se at komme afsted. Der er garanti for sjov og en masse oplevelser. Byerne er fyldt med seværdigheder og attraktioner, så du kommer helt sikkert ikke til at kede dig.
Vi starter med en de fleste kender:

1. London
london22

London er Englands hovedstad og en af de mest besøgte byer i hele europa. Du kan helt sikkert finde på noget at lave, lige meget hvad du er til. Folket i byen er altid flinke og ikke bleg for, at hjælpe dig hvis du er faret vild. Dog er London nem, at finde rundt i med deres metro.

I London kan du opleve:

 • Tower of London
 • London Bridge
 • London Eye
 • Buckingham Palace
 • Big Ben
 • British Museum

2. Paris
paris

Paris kan vi ikke komme udenom, Frankrigs hovedstad, romantikernes by. Byen er en ener, du kan stortset alt i den. Byens attraktioner er fuldendte, verdens berømte modehuse og fri mulighed for shopping. Du kan sidde i de små gader og lytte til fransk musik med en god frokost, i mens du har eiffeltårnet som udsigt.

I Paris kan du opleve:

 • Louvre
 • Norte dame
 • Triumfbuen
 • Eiffeltårnet
 • Udsøgt mad
 • Latinerkvarteret

3. Berlin

berlin

4. Amsterdam

Den glade by fyldt med smil. Om det er pga. cannabis eller det store udvalg af museer, er ikke til at sige. Dog er én ting sikkert. Alle er glade. De gange jeg har været i Amsterdam, har jeg aldrig haft ubehagelige oplevelser, som jeg har haft i andre lande – dog kan det sikkert bare skyldes, at jeg har styr på min timing.

Læs også:  Det skal du have styr på før afrejse

Du skal besøge byen for at opleve dens smukke arkitektur, infrastruktur, museer – og, om du er typen eller ej, bør du slå et smut forbi en coffeeshop.

5. Barcelona

barcelona

Jeg fik en ven til at beskrive Barcelona med fem ord. Indrømmet, at jeg ikke selv har været der – endnu. Han beskrev det faktisk fuldstændig, som jeg havde forventet. Og som jeg forventer, at de fleste turister i Barcelona også vil beskrive byen: Fantastisk, Varmt, Lækkert, Spændende, Ubegrænset Shopping. Okay fem udtryk.

6. Venedig

venedig

Venedig er en fortryllende by. Tænker du Venedig, tænker du romantik. En sejltur i en gondol med en fin (eller noget) påklædt gondoliere. Vi anbefaler dog at besøge Venedig i en mindre populær ferieuge, hvor der ikke er proppet med turister på kanalerne. Det kan nemlig godt dræbe the vibe lidt.

7. Prag

prag

Prag har så vanvittig mange værdier. Gamle bygninger, floder, kirker, charmerende gader og meget andet. I Prag opfyldes næsten ethvert behov. Byen har simpelthen så mange charmerende og indbydende områder og seværdigheder, som du kan besøge.

Tag et kig ind på nogle af de mindre gader, hvor du virkelig finder den lækre mad og gode drikkevarer.

8. Toscana

toscana

Ofte kan vi kigge på et billede af et område på den anden side af jorden og tænke “Fantastisk. Det er jeg simpelthen nødt til at besøge!” hvorefter oplevelsen måske ikke bliver, som man helt havde regnet med. Lidt ligesom at åbne en Big Mac på McDonald’s efter at have set reklamen i TV. En tynd oplevelse, som giver dig en falsk glæde.

Læs også:  Skal din næste ferie være med turistbus?

Nu kommer jeg til den rigtige pointe. Sådan er det nemlig ikke her med Toscana. Prøv blot at lav en Google søgning på Toscana og se nogle af billederne. Ja – Toscana er virkelig fuldstændig som på billederne.

9. Budapest

budapest

10. Istanbul

istanbul

Med halvdelen i Europa og den anden halvdel i Asien, synes vi alligevel, at Istanbul fortjener en plads på listen.

 

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Mikkel Lassen

Mikkel Lassen

Jeg hedder Mikkel Lassen. Jeg er en meget berejst mand taget min 21 årige alder i betragtning, jeg har nemlig været i lidt over 20 lande og jeg rejser stadig aktivt. Til daglig driver jeg Rejsegear.dk, sammen med min gode partner og ven Marcus Forsberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *