8 typiske rejsefejl du bør undgå

8 (1)

Jeg husker tydeligt første gang mit dankort blev afvist i udlandet, fordi jeg ikke havde underrettet banken om min rejse. Jeg var lige landet i lufthavnen og ville hæve til en taxa til mit hotel, men jeg måtte bruge de første 2-3 timer på at komme igennem til banken og derefter overtale dem til, at åbne mit kort. Jeg har her samlet de 8 vigtigste rejsefejl, så netop DU kan undgå, at stå i akavet og ubehagelig situationer!

 1. Taxameter snyd
  Sørg altid for at aftale prisen for taxaturen med chaufføren inden turen starter. Rigtig mange taxachauffører kan snyde med deres taxameter, så det går hurtigere end det egentlig burde. Og de ser ofte turister, som rigtig nemme ofre. Betal gerne forud da de nemt kan kræve mere, selvom I har aftalt et bestemt beløb på forhånd. Deres begrundelse kan være, at der var meget trafik eller, at han blev nødt til at tage en omvej.
 2. Hænge tasken på stolen
  Du må aldrig hænge din tasken på stolen i restauranten. Du fortæller inddirekte til lommetyven “Bare tag mine ting”. Det er så nemt, at nappe noget i tasken, selvom du måske sidder overfor din rejsepartner. Tyvene har altid et snu trick, så pas på. Sæt derfor tasken under bordet eller mellem fødderne på jorden. I ville nok opdage det, hvis i fandt en knægt kravle rundt på jorden.
 3. Ikke dobbelttjek dine ting
  Du kan ikke altid stole på, når din rejsepartner siger, at han/hun har lagt billetterne i tasken. Det kan nemt være glemt, det kan nemlig ske for selv den bedste. Husk derfor altid at dobbelttjek pas, billetter, visum osv. Der er ikke noget mere bittert end, at stå i lufthavnen og have glemt billetterne til flyet. Tripeltjek gerne hvis du føler for det!
 4. Medicin og andre vigtige ting i indchecket baggage
  Lad vær! Der er ikke noget værre, når ens kuffert er havnet i et andet land end en selv. På verdensplan ventede 24 millioner forgæves på deres baggage sidste år. Dette kan nemt blive dig. Derfor undgå at pakke medicin, mobiltelefon, tablet, computer og andet du ikke kan undvære i den indchecket baggage.
 5. Hæve penge i en lokal bank
  Dette gør jeg aldrig igen. Efter en tur til Tunesien hævede jeg et X antal beløb, hvilket gik fint nok, men da jeg kom hjem og tjekkede min konto havde den trukket det dobbelte. Jeg mailede billede af kvittering og udtog til banken, men de ville ikke gøre noget ved det. Så derfor hæv altid i lufthavnen eller hjemme fra. Det andet kan give en god omgang bøvl.
 6. Drikke vand af hanen
  Den her kender vi alle vidst. Køb vand på flaske! Drik aldrig det i hanen. Det kan give dig dårlig mave og derved en dårlig rejse. Undgå også isterninger i drinks mm. De har helt sikkert brugt vand fra hanen til, at lave dem med.
 7. Pakke for meget
  Husk altid at holde vægten på din baggage. Det er træls, at komme af med et ekstra gebyr fordi du ikke vidste, hvor mange stykker tøj du skulle tage med. Så hellere et stykke tøj for lidt end et for meget. Dette gælder både for håndbaggage og indchecket baggage. Læs her hvordan du pakker en kuffert til perfektion. På den måde kan du også have flere souvenirs med hjem, så det er win/win.
 8. Gå med værdigenstande i lommen
  Det er super nemt for lommetyvene, at stjæle dine værdigenstande, hvis de ligger løst i dine lommer. Vær derfor ekstra opmærksom når du er i tæt befolkede områder. Lommetyvene arbejder sjældent alene. Den ene kan fx. finde på at gå ind i din skulder og sige “sorry”, i mens den anden stille og roligt napper din pung i den modsatte lomme. Undgå også at vifte og stå fritfremme med mobiltelefon og penge, så ved de nemlig præcis, hvilke lommer du ligger genstandene i. Det ville derfor være en god idé, at bruge en bæltetaske hvor du har dine ting i. Hav den dog altid indenunder din t-shirt.
Læs også:  Sådan finder du det rigtige glattejern til rejsen

Skriv gerne herunder, hvis du har oplevet andre rejsefejl!

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Mikkel Lassen

Mikkel Lassen

Jeg hedder Mikkel Lassen. Jeg er en meget berejst mand taget min 21 årige alder i betragtning, jeg har nemlig været i lidt over 20 lande og jeg rejser stadig aktivt. Til daglig driver jeg Rejsegear.dk, sammen med min gode partner og ven Marcus Forsberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *