3 gode råd til studierejser

For mange vil gymnasiet være den bedste periode i deres liv. Man er lige præcis gammel nok til at forstå, hvad der sker omkring en, men lige præcis ung nok til ikke at være nødt til at tage stilling til denne viden. Det er en tid, hvor der er plads til både studie og fest. I gymnasiet er det sociale mindst ligeså vigtigt som det faglige, og derfor vil man tabe en kæmpe del af oplevelsen, hvis man kun fokusere på den ene. En af de bedste oplevelser, man vil få i løbet af gymnasietiden, er muligheden for studierejser. Man knytter automatisk et helt særligt bånd, når man rejser sammen, og kommer til at afspejle det sociale liv i klassen.

Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at de mulige studierejser bliver så gode, som det overhoved er muligt. Derfor præsenteres her nogle gode råd, man kan følge både som lære, men også som elev. Først og fremmest skal destinationen kunne give både et fagligt, men også et sjovt input til studierejsen. Det nytter derfor ikke noget kun at fokusere på det faglige, når man som lære planlægger studierejser. Det sociale er nemlig mindst ligeså vigtigt, og det skal helst være en positiv oplevelse. Heldigvis er der mange muligheder for dette. se dem her.

Studierejser skal nydes, og det skal man huske

Da studierejser er en af de bedste minder, man vil få i løbet af gymnasiet, kan man let komme til at lade ens forventninger bliver alt for høje. Man har selvfølgelig grund til at have høje forventninger, og ofte vil disse forventninger indfries. Alligevel skal man også være i stand til at acceptere, at ikke alle studierejser er ens, og dermed få det bedste ud af sin egen. Det handler om at omfavne de udfordringer, som man møder, og lade disse føre klassen tættere sammen. Sørg for at være i nuet og sug alle oplevelserne til dig. Husk at kig op fra telefonen og undgå at se alle de mange seværdigheder og oplevelser gennem en linse eller skærm. Det er vigtigt at fange minderne på billeder og video, men det må ikke tage noget fra den autentiske oplevelser det er at være tilstede i et nyt og spændende land.

Læs også:  Mistet pas før afrejse? Sådan kommer du afsted alligevel

Fest hører til på studierejser, men husk også, at der er en dag i morgen

Når man tager på studierejse, er der lagt op til en uges fest med sine bedste venner i et fremmed land. Der skal selvfølgelig være plads til både alkohol og fest, og det er også en central del af studierejser. Alligevel er det også vigtigt at huske, at man altså fortsat skal følge et fagligt program. Man må derfor gerne have det sjovt, men man skal stadig være i stand til at stå op næste morgen og deltage aktivt i næste dags aktiviteter. Vær derfor god til at hjælpe hinanden i klassen med at huske på dette. Et gammelt udtryk siger konge om natten konge om dagen. Der gør sig bestemt gældende i denne sammenhæng. Det nytter ikke noget at man ikke kan suge faglig viden til sig, fordi man festet hele natten. Så hjælp dig selv, dine klassekammerater og ikke mindst lærerne med at få det bedste ud af turen – både om natten og om dagen.

Lad turen bringe jer sammen

En studietur bringer alle sammen. For her kan man tilbringe tid med de klassekammerater man ønsker. Man behøver ikke tænke på geografiske forskelle eller de sædvanlige grupper. Så derfor skal man udnytte muligheden for at tilbringe tid med de af ens studiekammerater man normalvis ikke bruger så meget tid med. Det er en fantastisk mulighed for at udvide sin sociale horisont og lære nye personer at kende og komme tættere på dem man i forvejen er venner med. Studieture en af de begivenheder der er med til at skabe og knytte venskaber der holder for livet og ikke bare i studetiden.

Læs også:  Sådan sover du bedst i flyet

Følg disse råd på din studierejse og du vil med sikkerhed få en langt mere udbytterig tur. Til sidst er der ikke andet at sige end – nyd det, at rejse er at leve.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *