3 store oplevelser i London

Man siger, at New York er byen, der aldrig sover. Det samme kan man roligt sige om den britiske hovedstad – hippe og happening London. Storbyens næsten 9 millioner indbyggere, og dertil mange turister, er med til at holde pulsen høj året rundt.

Når den står på storbyferie, er London en af danskernes foretrukne destinationer. Det kan der være mange årsager til. Først og fremmest spiller tilgængeligheden nok ind. Den korte afstand fra Danmark gør det muligt at få fuld udbytte af en forlænget weekend i London.

Desuden er transporten billig. Vælger du et lavpris flyselskab, kan du næsten hele året finde tur/retur flybilletter til London til et par hundrede kroner. Det er faktisk billigere end en tur med DSB mellem Aarhus og København.

Endelig er London bare en by fyldt til bristepunktet med de bedste turistattraktioner og seværdigheder. Herunder finder du tre af de helt store oplevelser, som du bliver nødt til at få sat flueben ved på din næste tur til London.

London Eye

Som turist i London kommer du ikke uden om London Eye – eller Millennium Wheel. Det 135 meter høje pariserhjul er svært at overse i bybilledet. Det ligger ved Themsen – lige over for Big Ben mellem Hungerford Bridge og Westminster Bridge – og er med 4 millioner årlige besøgende efterhånden blevet et af Londons nok bedst kendte vartegn.

De første gæster (uden højdeskræk) kunne i år 2000 prøver en tur i London Eye i en af de 32 aflukkede kabiner/gondoler, som bruger en lille halv time på en fuld rotation. Kabinerne er store til, at man kan bevæge sig rundt og nyde udsigten over London 360 grader rundt via store panoramaruder.

Læs også:  Rejs og oplev mere med din partner og få et bedre forhold

For en standard billet til en tur rundt i pariserhjulet skal du slippe cirka 23 Pund. Til en lidt højere pris kan du få VIP-behandling, som blandt andet inkluderer servering af champagne på turen.

Tower of London

Når du er tilbage med sikker grund under fødderne, kan det varmt anbefales at slå et smut forbi en anden af Londons helt store seværdigheder – nemlig Tower of London.

Tower of London ligger ud til Themsen og er en af verdens mest velbevarede middelalderborge. Borgen, der også går under navnene Her Majesty’s Royal Palace and Fortress eller blot Tower, er nok mest kendt for at huse de britiske kronjuveler og at holde en lille bestand af ravne.

Tower of London, der i 1988 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, har igennem årene været benyttet til en lang række forskellige formål – f.eks. som palads for monarken, rettersted, fængsel, arsenal, arkiv og møntslageri.

Det er muligt at få en rundvisning, hvor du blandt andet kan høre om borgens brutale historie, opleve fangekældrene og de kongelige gemakker og ikke mindst se de udstillede kronjuveler i Jewel House.

Der er mulighed for både betalte og gratis rundvisninger.

Tower Bridge

Det sidste ikon, som bør være på din must-see-liste i London, er Tower Bridge, som ligger i kort gåafstand fra Tower of London. Den smukke bro, der løber hen over Themsen, blev åbnet helt tilbage i 1894 og er i dag en af storbyens mest fotograferede attraktioner.

Tower Bridge er et vigtigt element i Londons infrastruktur og ligger dagligt ryg til cirka 40.000 køretøjer.

Som besøgende på Tower Bridge har du naturligvis mulighed for at nyde den storslåede udsigt over London, men du får også indblik i broens historie. Du kan f.eks. få et kig ind i det victorianske maskinrum, som indeholder de gamle dampmaskiner, der drev broen, før man gik over til elektricitet. Du kan også blive klogere på, hvordan broklappernes opereres i vore dage og således giver mulighed for passage af skibstrafik under broen.

Læs også:  Top 10 festbyer i Europa

Er du eventyrlysten – og lider du ikke af højdeskræk – er der også mulighed for en gåtur over en gangbro af glas 42 meter over Themsen og med frit udsyn til Londons karakteristiske røde busser i dybet under dine fødder.

En billet, som giver adgang til Tower Bridge, koster lige under 10 Pund.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

1 Response

  1. Mia siger:

    Hej. Super fint indlæg og tak for de gode tips til seværdigheder i London! Vi håber også, vi i den nærmeste fremtid kan finde plads og tid til en weekend getaway til smukke London. Det kunne være så fedt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *