4 grunde til at besøge Bornholm til sommer

Har du nogensinde været på Bornholm? De fleste danskere har sikkert været der på et eller andet tidspunkt, men for langt de fleste har det været i forbindelse med en lejerskole i folkeskolen eller en sommerferielejer med den lokale spejderforening.

Men Bornholm er langt mere end blot et sted man tager hen i sine unge dage. Bornholm byder nemlig i dag på oplevelser for både gamle og unge samt for de eventyrlystne og for dem, som blot vil have vild luksus og forkælelse.

I denne artikel giver vi dig derfor 4 gode grunde til at besøge Bornholm til sommer i stedet for at tage syd på.

1 – Stort udvalg af specialiserede hoteller

På Bornholm finder du hoteller af alle afstøbninger. Er du til spa og wellness så finder du det her. Er du til sport og aktiv ferie, så finder du det her eller er du til det klassiske badehotel, så finder du det også her. Som noget helt nyt, så tilbyder Hotel Sandvig på Bornholm faktisk også et slankeophold, hvor du kan kombinere ferie med en sund kost, masser af motion og gode oplevelser. Der er altså noget for alle, og der bliver kun flere og flere muligheder på hotellerne på Bornholm.

2 – Naturen

Det helt store trækplaster på Bornholm er naturen, og du finder ikke ret meget natur i Danmark, der kan måle sig med den du finder på Bornholm. Drager du for eksempel mod skoven Almindingen, vil du her kunne se de smukke Bisoner gå frit omkring i naturen. Tager du mod den nordlige del af øen vil du med sikkerhed komme forbi Hammerhus, Nordeuropas største borgruinmed, som ligger med en pragtfuld udsigt over havet. Følger du kystlinjen vil du også støde på ekkodalen, hvor du f.eks. kan spørge hvad ”Hvad drikker møller?!?!?…”. Disse naturområder og attraktioner er blot nogle få ting, som du finder på den smukke ø. Lej evt. en cykel og tag på cykeltur i enten den nordlige eller sydlige del af øen – du vil med sikkerhed blive fortryllet af øens pragt, specielt hvis du rammer en god og solrig sommerdag!

Læs også:  25 byer du skal besøge inden du dør

3 – Pris og tid

Danmark er som bekendt ikke det billigste land at holde ferie i, men sammenligner du en uge på Bornholm med en uge i Spanien, vil turen til Bornholm stadig slå Spanien på pengepungen. Dertil skal lægges at du ikke skal flyve i flere timer for at komme til Bornholm, og derfor virker turen mere overskuelig. Bornholm er langt nok væk til at det føles som en rigtig ferie og tæt nok på, til at det ikke bliver stressende at skulle afsted på en lang rejse.

4 – Maden

Du er stadig i Danmark, men ingen andre steder i Danmark finder du øget fisk, især sild, makrel og laks samt retten ”Sol over Gudhjem” som på Bornholm. Du kan desuden få gode saltstegte sild på øen, og andre specialiter som en sursød sovs med bacon og kogt torsk, og bornholmerhaner, skimmelost, bornholmsk honning og mange andre lokal producerede lækkerier. Det er noget du bare må prøve når du er der!

Du kan læse mere om Bornholm og de muligheder du finder her hos visitdenmark.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *