Er du på udkig efter en billig ferie? Så overvej en af disse 5 destinationer!

Det er måske ikke så overraskende, at der er flere byer i Østeuropa, som giver dig flere oplevelser for færre penge, men hvis du rejser til Tyrkiet, får du også meget for pengene. Du skal naturligvis se på både selve rejsens pris, men også andre faktorer som prisen på mad, drikke, tøj, personlig pleje og ferieboligen påvirker dit feriebudget.

I år er flere af de europæiske storbyer som for eksempel Riga, Prag og Budapest blandt de populære feriemål, som er billige at rejse til. Det samme gælder, når du rejser til Tyrkiet, og Bulgarien er med sit nuværende prisniveau også på listen over billige feriedestinationer.

Tyrkiet

Tyrkiet er billig, og her får du råd til ekstra meget ferie. Tyrkiet har mange muligheder, og du kan få både store naturoplevelser, historiske seværdigheder og stifte bekendtskab med landet skønne kultur og traditioner. Befolkningen er utrolig gæstfrie, og atmosfæren er afslappet og hyggelig. Det tyrkiske køkken byder på kulinariske oplevelser for alle sanser, og det er billigt at spise ude.

Riga

Riga var Europæisk kulturhovedstad i 2014, og selv om Riga er en storby, så føles det hverken hektisk eller ubekvemt at være her. De mange forstæder bærer stadig præg af landets fortid, og her er der mange faldefærdige huse og store fabrikker ligger øde hen. Når man kommer ind til centrum kan man se den skønhed, som Riga også er. Ved Daugavafloden tårner det ene kirkespir sig op efter det andet, og det 368 meter høje TV-tårn ude i horisonten er 44 meter højere end Eiffeltårnet. Du kan både spise, køre taxa og se det historiske Riga, uden at blive ruineret, og en tur på Rigas marked gør det muligt at købe både friske råvarer og masser af andre varer for få penge.

Læs også:  3 ferieidéer til dig der ønsker sol og varme i vinterperioden

Prag

Prag er Europas førende kulturby. Her kan du opleve historie, kultur, et spændende køkken, gode muligheder for shopping samt en fantastisk atmosfære og stemning. Den smukke beliggenhed ved floden Moldau giver byen en ganske særlig stemning, og det samme gør de mange bryggerier og den gamle bydel og den enorme borg lige midt i byen.

Budapest

Budapest er blandt de mest populære byer at rejse til i Europa. Byen er adskilt af Donau-floden, og du finder masser af smukke bygninger, flotte broer og brotårne, som alt sammen er med til at skabe en særlig atmosfære i byen. Her er billigt at overnatte, og også de mange cafeer, teatre og restauranter er billige at besøge. Du får også meget for pengene i de mange smarte modebutikker, som byen også byder på.

Bulgarien

En rejse til Bulgarien byder på brede sandstrande, smuk natur samt god mad og vin. Og det hele kan stadig opleves for ganske få penge. Det er billigt at spise ude, og du vil sikkert blive overrasket over, hvor meget du kan få for pengene i de mange butikker, som har et stort udvalg af gode varer.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *