Fly er forsinket – hvad kan jeg gøre?

Man skal helst ikke bruge for lang tid i lufthavnen. Det er ikke af denne årsag, at man pakker kufferten. De 2 timer, som flyselskaber og dine forældre anbefaler, at du skal være der før gaten åbner, bør være nok til at drive de fleste personer skøre. 

Derfor er det også helt forfærdeligt, hvis flyet nu går hen og bliver forsinket. Det er nemlig punktligheden ved fly som gør, at vi alle godt kan lide at rejse med den transportform (og en nødvendighed, hvis du skal et bestemt sted hen).

Vi har alle oplevet en flyforsinkelse en gang eller to. Det er ikke sjovt. Hvis ikke du har planer om at flyve videre fra slutdestinationen kan det være en hyggelig stund, men så går der altså også 50 minutter – og herefter er det ikke sjovt længere.

Hvis du står i situationen lige nu

Vi har oplevet at artikler som disse kun skrives på baggrund af, hvad du kan gøre efter at dit fly har været forsinket. Det er ofte også denne hensigt som er med folk, der søger efter ‘forsinket fly’. Men måske står du i lufthavnen lige nu og her. Og i den anledning kan du læse i bunden af artiklen, hvad du kan gøre i forhold til kompensation. Du er sandsynligvis heller ikke den eneste, som pt. står i situationen. I 2018 var der f.eks. over 200.000 som sad fast i lufthavnen som resultat af forsinkede fly.

I mellemtiden vil vi gerne hjælpe dig på vejs med, hvad du kan lave i lufthavnen for at få tiden til at gå. Vi har selv oplevet vores fair share af flyrejser, som har været forsinket – og det er meget kedeligt at være strandet i lufthavnen. Især hvis det er en lufthavn, som ikke er særlig god.

Læs også:  De bedste rejse apps til iPhone

Find en stikkontakt

Hvis du har medbragt din computer, mobil eller tablet, kan du altid finde en stikkontakt i nærheden og slå dig ned. Brug tiden på at se den film, som du har på listen over film, du skal have set, men aldrig har fået set, fordi du hele tiden glemmer det. Et alternativ er også at bruge tiden på at få klaret de sidste mails, du ikke har fået svaret på eller lidt arbejde/studie. 

Gå på biblioteket 

Ikke biblioteket i den pureste forstand. Men der er trods alt næsten altid én boghandler i en lufthavn. Tag et smut forbi og se, om du kan finde noget læst. Om ikke andet kan du få en smagsprøve på en bog, som du måske eller måske ikke vælger at købe?

Kan du forlade lufthavnen?

Afhængigt af, hvor længe du ufrivilligt skal sidde i lufthavnen og trille tommelfingre, kan du finde ud af, om der er mulighed for at tage på en kort tur ind til byen. Der er oftest gode forbindelser mellem lufthavnen og centrum – så hvis dit fly er meget forsinket, kan dette også være en god mulighed for at se lidt af lokalområdet (medmindre du kommer direkte derfra).

Kompensation ved flyforsinkelse

Hvis du inden for de seneste tre år har oplevet en flyforsinkelse eller aflysning, kan du have mulighed for at få flere tusinde kroner i kompensation. Dette er muligt gennem services som f.eks. Airhelp, som kan hjælpe dig med at indsende krav til det pågældende flyselskab.

Det sker relativt ofte, at fly er forsinket – og som kunde er det en stor jungle at finde ud af, hvad der er øst og vest – og hvad du egentlig har krav på. Det hele er pakket ind i regler og brugerbetingelser. 

Læs også:  3 oplevelser i Bangkok du ikke må gå glip af

Hos Airhelp har du rig mulighed for at læse op på dine rettigheder, når det kommer til at være blandt de uheldige rejsende. Derudover er der adskillige typer af kompensation, hvilket i og for sig også gør det sværere som kunde at finde hoved og hale i det hele. Det kan f.eks. være kompensation for et forsinket fly, aflysning af tur, mistet flyforbindelse, en nægtet boarding, forsinket bagage eller hvis du er uheldig, at din flyvetur falder midt i en strejke hos flyselskabet.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *