Fordele og ulemper ved kør-selv ferie

Fordele & ulemper

Når valget skal stå mellem en traditionel ferie med fly og kør selv ferie, er der ting man skal have i baghovedet. Der er mange fordele og ulemper ved kør selv ferie. Nogle af fordelene er blandt andet, at det er mere økonomisk at køre på ferie selv. Når alt bliver lagt sammen, vil en kør selv ferie i de fleste tilfælde være økonomisk fordelagtigt.

En fordel er også, at man kan tage alt den tid man vil. Kører man f.eks. forbi en seværdighed man gerne vil se, så kan dreje ind og tage det med på ferien. Friheden på kør selv ferie er betydeligt større end den traditionelle ferie. Man kan således holde pauser når man lyster, og kan strække benene. Man kan tage turen i det tempo man vil, uden overhovedet at stresse, for at skulle nå noget.

Når man kommer frem til den ønskede destination, er mulighederne for at komme rundt ubegrænsede, da man har egen bil. Det gør bevægeligheden på ferien meget nemmere. På kør selv ferie, har man masser af tid til familien.

Der forekommer dog også få ulemper ved en kør selv ferie. En af dem er blandt andet, at det godt kan tage lang tid, at nå sin destination. Et populært feriested som f.eks. Italien, kan sagtens tage 10 timer hvis ikke mere at nå frem til, alt efter hvor i Italien man skal hen.

En anden ulempe er kendt blandt mange billister, som tager på kør selv ferie. Nemlig de tyske motorveje. De tyske motorveje er ofte kendt for, de mange og lange bilkøer man støder på. De mange bilkøer kan komme når man mindst venter det, også kan de tage utrolig lang tid at komme igennem. Specielt i højsæsonen for sommerferie, når alle gerne vil sydpå, opstår der ofte bilkøer på mere end 2-3 timer. Derfor skal man altid være indstillet på, at ferien starter så snart man sætter sig ind i bilen, og man må tage alle udforinger der måtte komme med som en endnu en oplevelse på ferien.

Læs også:  14 rejsetips til flyveturen

En ting de fleste billister måske ikke helt tænker over, er øget værdiforringelse af bilen. Når man kører så mange kilometer, slider det på bilen, og på den måde taber den værdi.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *