Håndbagage regler

GODKENDT

Der findes utrolig mange regler i forhold til, hvad du må medbringe på flyet, og hvad du bestemt ikke må. Her på RejseHjælp.dk vil vi gerne belyse området på en let og overskuelig måde, da det, til tider, kan være svært at anskue på de forskellige flyselskabers hjemmesider.

Når vi siger håndbagage, mener vi naturligvis den bagage, som du medbringer på flyet og altså ikke dine indcheckede kufferter og tasker.

Kontrol i forhold til håndbagage

Der er naturligvis rigtig meget kontrol i forbindelse med din håndbagage, da du jo medbringer det på selve flyet. Derfor er det vigtigt, at du gør det lettest for både dig selv og personalet i security, ved at pakke din håndbagage på den letteste måde. Dette indebærer naturligvis også, at du ikke propper din håndbagage, så det er svært at få ned i den igen.

Hvad må man ikke have med i håndbagagen?

En god tommelfingerregel er, at hvis du er i tvivl, så er det bedst at undlade at medbringe det. Medmindre det selvfølgelig er nødvendig for din rejse.

Der findes forskellige regler hos de individuelle flyselskaber, men du kan som udgangspunkt gå ud fra at følgende ikke må medbringes i håndbagagen:

  • Våben
  • Væsker over 100 ml (medmindre det er babymad, flydende medicin eller diætmad. Du skal dog kunne bevise det)
  • Spidse genstande og knive
  • Eksplosive og brændbare stoffer (siger næsten sig selv)
  • Kemiske stoffer

Herunder kan du se en infografik, der giver et rigtig godt overblik over, hvad du må medbringe i håndbagagen og hvor meget det må veje hos de forskellige flyselskaber. Infografikken er udarbejdet af 3ferietilbud.dk