Hvilke behandlinger køber danskerne i udlandet?

rejsehjaelp-artikel-2-1

I Danmark er vi heldige, at vi har et gratis sundhedssystem, så vi ikke skal finde den store pengepung frem, hver gang vi er syge. Det er dog ikke alle behandlinger, der er dækket af sygeforsikringen. Det kan være en dyr fornøjelse at skulle have lavet visse operationer, og derfor vælger mange danskere at få behandlingen i udlandet, hvor prisniveauet er et helt andet. Derudover lokker det, at behandlingen eller ydelsen kan kombineres med en ferie, så du slår to fluer med et smæk.

Men hvad tager danskerne egentlig til udlandet for at få hjælp til? Vi har lavet en top 3 over de ydelser, danskerne oftest kombinerer med udlandsrejser, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at få lavet behandlinger i udlandet:

Kosmetiske behandlinger

Går du med tanker om at få en fedtreduktion, få botox behandlinger eller få lavet større bryster, kan du spare penge ved at få det lavet på klinikker i udlandet. Antallet af folk, der får lavet kosmetiske behandlinger stiger både i Danmark og udlandet, som en konsekvens af at det er blevet mere legitimt at få fixet det, du ikke er tilfreds med ved dit udseende. Nogle virksomheder specialiserer sig ligefrem i kirurgi rejser, hvor de arrangerer hele rejsen og operationen. Her er lande som Thailand og Litauen ofte destinationen, da de har stor ekspertise på området.

Ulemper

Selvom klinikkerne lokker med gode priser og veluddannede læger og behandlere, så skal du se dig for. I Danmark har du forbrugerrettigheder, fordi du er dækket af en patientskadeforsikring, som betyder, at du har en sikkerhed, hvis uheldet er ude, og du ikke får den behandling, du har betalt for. Derudover kan du ikke altid tjekke, om behandleren har de akkrediteringer, han påstår, eller om klinikken har det nødvendige hygejnefokus. Desuden bør du være kritisk angående hvilke operationer, du får fortaget i udlandet, da kroppen ved de større behandlinger er under stort pres i restitutionsprocessen. Her kan det være bedre at restituere i vante omgivelse, hvor du kan slappe af i din egen seng, have din familie omkring dig, kunne få det take-away mad, du elsker og kunne forklare lægen om dine bivirkninger på dit eget sprog.

Læs også:  Udnyt din fritid - rejs og slap af

Tandlægebehandlinger

Danskerne tager i stor stil til udlandet for at få foretaget større tandbehandlinger. Her er det særlig Polen, Ukraine, Tjekkiet, Tyrkiet og Thailand, der er top destinationerne. Herhjemme er tandlægebehandlingen ikke en del af sygeforsikringen efter du er fyldt 18 år, så herefter skal du selv betale for dine behandlinger, hvilket ikke er billigt. I udlandet kan du spare op til 70% af udgifterne til tandbehandlinger, og derfor er det tillokkende for mange danskere at få lavet behandlingerne her.

Ulemper

Sprogvanskeligheder kan gøre det svært at forklare og forstå en udenlandsk tandlæge, som måske ikke engang behersker engelsk til perfektion. Derudover kan der være brug for efterfølgende check-ups eller korrektioner, hvor du skal tage tilbage til behandlingslandet. Det kan derfor blive dyrere end forventet. Igen er du ved behandlinger i udlandet ikke dækket af patientskadeforsikringen, hvilket besværliggør klagesager.

Alternative behandlinger

I udlandet er alternative behandlinger langt mere udbredt og anerkendt, som en reel behandlingsform for en lang række sygdomme og lidelser, end det er i Danmark. Det betyder også, at de er meget længere fremme udviklingsmæssigt. Har man udtømt behandlingsmulighederne herhjemme, tager flere og flere danskere chancen i udlandet.

Ulemper

Medmindre du har fået gode anbefalinger eller har lavet en grundig research hjemmefra, kan du risikere at støde ind i en dårlig behandler, som ikke har den nødvendige ekspertise i behandlingen. Når en behandling er alternativ, kan man ikke videnskabeligt bevise, at behandlingen har en effekt, og det gør det svært at klage efterfølgende, hvis man ikke har fået det ønskede resultat for sine penge. Når du tager din behandling i egen hånd, skal du derudover selv sikre dig, at en alternativ behandling ikke kan forværre din sygdom.

Læs også:  Brug din ferie på at lære noget nyt (f.eks. male).
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *