Kend dine flyrettigheder når du rejser

HAR DU STYR PÅ DINE RETTIGHEDER

Hvordan er du stillet hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst? Har du styr på dine flyrettigheder?

Den værste start eller afslutning på enhver ferie, må være at få at vide at ens fly er forsinket, aflyst eller at man sågar bliver nægtet booking, til det fly man har en flybillet til.

De fleste som har oplevet en forsinkelse, aflysning eller en overbooking ved også, at rejseselskaberne sjældent oplyser deres passagerer om deres rettigheder til kompensation når flyveturen ikke går som planlagt.

Er du i tvivl om dine rettigheder kan du kontakte Flycancel som har speciale indenfor fly lovgivningen. Flycancel hjælper også de rejsende med at søge deres retmæssige økonomiske erstatning hos flyselskaberne.

Dine flyrettigheder når flyet er forsinket.

Hvis du ankommer til din slut destination mere end tre timer senere end det der står på din flybillet, så kan du have krav på økonomisk erstatning. Beløbet afhænger af om det er indenrigs- eller udenrigsflyvning samt antallet af km du har fløjet.

  • Ved indenrigsflyvning har du krav på 100 €.
  • Ved udenrigsflyvning på under 1.500 km har du krav på 250 €.
  • Ved udenrigsflyvning på mellem 1.500 km og 3.500 km har du krav på 400 €.
  • Ved udenrigsflyvning på over 3.500 km har du krav på 600 €.

Dine flyrettigheder når flyet er aflyst

En af de værste meddelelser man kan få i lufthavnen, er meddelelsen om at ens fly er CANCELLED = at det er aflyst. Når dit flyver bliver aflyst, mens du står i lufthavnen er det flyselskabets opgave at ombooke dig til et nyt fly. Kommer du med et nyt fly med det samme, og du dermed lander på din slutdestination samme tid, som du ellers skulle, så er der ingen kompensation at hente. Er du derimod mere end 2 timer forsinket ved ankomsten, er det muligt at hente kompensation på op til 600 €.

Læs også:  10 gode råd til at pakke din kuffert

Få hjælp af Flycancel til at søge din erstatning

Flycancel.com hjælper hvert år flere tusind forsinkede flypassagerer med opkrævning af den erstatning som de har krav på. Det er muligt for Flycancel at gå 3 år tilbage og søge om kompensation for forsinkede, aflyste eller overbookede fly. Hos Flycancel er de specialiseret i lovgivningen for EU og Tyrkiet.

Hvis din flyerstatning skal søges hos et tyrkisk flyselskab kan Flycancel som den eneste aktør på det danske marked indhente erstatningen indenfor 3 måneder. Når det gælder EU vindes sagerne indenfor 8-9 måneder. Vær dog opmærksom på at der kan være en forskel i antal af timers forsinkelse ved tyrkiske flyselskaber, før der kan søges om kompensation.

Søg erstatning 3 år tilbage

Lovningen omkring, hvor længe tilbage man kan søge er helt klar. Man kan søge erstatninger for forsinkelser, aflysninger eller overbookninger 3 år tilbage i tiden.

For at kunne søge erstatning er det vigtigt at man gemmer sin flybillet og eventuelle kvitteringer på udgifter brugt pga. flyforsinkelsen, aflysningen eller overbookningen.

 

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *