Oplev verden med bus

At opleve verden er noget mange må nøjes med at drømme om, men for mange danskere er det en klar mulighed.

Før i tiden skulle man tage et lån i huset og leve af pasta med ketchup i flere måneder, for at komme ud og se noget mere eksotisk end den dansk-tyske grænse. Det er ikke tilfældet i dag, og vi har rig mulighed for at drage afsted, når vi har nogle fridage fra arbejdet.

Når vi drager afsted overvejer vi selvfølgelig hvor vi skal hen, og derefter hvordan vi transporterer os derhen. Typisk står valget mellem at flyve, som er blevet meget populært og let tilgængeligt, eller at køre selv, som mange danskere ynder at gøre.

Begge transportmetoder har dens fordele og ulemper, men mange ser desværre bort fra muligheden for at tage en bus på ferie.

Bestil busrejser hos Panterrejser.dk

Busrejsen er ikke længere ukomfortabel

Når man nævner muligheden med at tage bussen på ferie er manges første reaktion, at det kan man da ikke. Busser er noget man kører små ture i byerne med, og hvis man endelig skal ud på en længere tur er det maksimalt til grænsen ved Padborg.

Denne holdning har mange, da de ikke har været på en langdistance bustur i lang tid. Der er sket meget de sidste par år på fronten, og busturen minder mest af alt om en rejse med flyet med hensyn til komfort.

En af de klare fordele ved bussen er, at man kan læne sig tilbage og nyde landskabet flyve forbi, imens man ser meget af landet, når man suser forbi.

Læs også:  Tre berigende oplevelser i Beijing

Ved at flyve ser man ikke noget til de mange forskellige landskaber som findes i Europa, og man oplever ikke noget særligt på turen. Ved at køre selv får man samme oplevelse som ved at køre i bussen, men der skal man også holde koncentrationen på vejen, hvilket kan gøre landskabskiggeri til noget af en udfordring.

At rejse med bus er en social oplevelse og er god til ældre

Hvis man vælger busrejsen fremfor nogle af alternativerne, vil man opleve hvor meget mere hyggelig en længere tur med bussen er, fremfor at sætte sig i et koldt fly og flyve afsted.

Ens rejse foregår sammen med en lang række andre mennesker, som man kan dele sine oplevelser og erfaringer med, og undervejs muligvis få nye venskaber. Venskaberne er man næsten dømt til at få, da man skal sidde i den samme bus i mange timer.

Endvidere er det at køre i bus en god måde for den ældre befolkning at rejse på, især hvis man ikke bryder sig om fly.

De fleste af den ældre generation er vant til at køre i bus, og gør det med glæde. De kan måske ikke længere selv betjene en bil, som gør kør-selv-ferie umulig, og det kan være svært at overskue al logistikken ved selv at skulle bestille hoteller og holde fokus på oplevelsen.

Med busrejse bliver selve transporten en oplevelse i sig selv, og ferien kan allerede starte fra det øjeblik man stiger på bussen.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *