Guide til at rejse med hund

Rejse med hund (1)

Mange af os kan ikke undvære det søde dyr, når vi skal på rejse eller ferie. Det er også muligt, at få den med når du skal afsted. Vi har skrevet her, hvordan du gør det bedst muligt for både dig og hunden.

Inden rejsen
Inden du skal rejse med din hund, skal du tage kontakt til din dyrlæge i rigtig god tid. Dyrlægen vil tjekke hundens vacciner, og om den er klar til at komme på en rejse. Derudover vil han vurdere om den er klar til at rejse rent psykisk, hvis hunden lider af stress eller har nem tendens til at blive bange, så er det ikke verdens bedste idé, at tage den med på f. eks. et fly.
Sørg for at gå en god tur og aktiver din hund inden rejsen, så den bliver træt og derved har lettere ved at sove under turen. Lege hvor hunden skal bruge sine sanser er især gode til at trætte hunden.

Ved indrejse i udlandet kræver det, at hunden opfylder det gældende lands veterinære bestemmelser, såsom vacciner og lignende.
Derudover skal alle hunde udstyres med et europæisk rejsepas, som kan købes hos dyrlægen.

Bilrejse
Vi vil helt klart anbefale bilrejse, hvis dette er en mulighed. Det er helt klart rarest for hunden, da det ikke er specielt sjovt for en hund, at sidde i et lastrum i et bur i flere timer, måske med andre dyr, som den ikke kan komme i kontakt med. På bilrejsen er den nem at transporterer og du kan selv bestemme pauser, så hunden kan luftes når som helst. Sørg for at have godt med vand med, så den ikke bliver tørstig.

Læs også:  Gode råd til din første skiferie

Pas på med at overpakke bilen, når I har hund med. Der kan hurtigt blive for varmt i en overpakket bil i sommermånederne og man må aldrig lade en hund være alene i bilen på grund af faren for hedeslag. Skulle det ske at hunden bliver alene i bilen, så skal du altid have en rejseflaske klar, så hunde har noget at drikke af.

Flyrejse
Hvis du skal rejse i mere end 18 timer, inklusiv ventetid og mellemlandinger, så kan vi altså ikke anbefale dig at rejse med hunden på fly. Dette er alt for lang tid for en hund, at være på farten da den skal have sin søvn og får den ikke det bliver den stresset.
Vejer din hund under 8 kg kan du tage den med i kabinen, hvilket jo er fantastisk, så kan du nemlig holde øjne med den hele tiden og give den vand når den mangler. Vejer din hund over 8 kg, så skal den i et tryksikret lastrum, hvor du ikke har adgang til den under flyvningen, ved mellemlandninger eller ved ventetid. Derudover skal du selv skaffe dig en godkendt transportkasse til hunden.

Togrejse
Som udgangspunkt må du gerne have din hund med på togrejse, hvis den ikke laver støj eller forstyrrer andre passagere. Dog er der lande, hvor du ikke må have hund med i toget. Husk derfor at tjekke op med togselskabet, om du det er tilladt til din rejsedestination. Der kan også stilles krav fra togselskabet om, at hunden skal iføre mundkurv. Små hunde der kan være i håndtasken rejser som regel gratis. Store hunde derimod rejser oftes på børnebillet.

Læs også:  Hvilke behandlinger køber danskerne i udlandet?
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Mikkel Lassen

Mikkel Lassen

Jeg hedder Mikkel Lassen. Jeg er en meget berejst mand taget min 21 årige alder i betragtning, jeg har nemlig været i lidt over 20 lande og jeg rejser stadig aktivt. Til daglig driver jeg Rejsegear.dk, sammen med min gode partner og ven Marcus Forsberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *