Sådan finder du det rigtige glattejern til rejsen

Den ultimative guide til

Rejser du bare tilnærmelsesvis mere end en enkelt gang om året – og tilfældigvis også har langt fabulous hår – har du sikkert på et eller andet tidspunkt, haft behov for at et godt glattejern. Et glattejern til rejsen er super vigtig, da den kan være alt afgørende for, om du har for meget eller lidt med i baggagen. Som du nok ved, er der ikke behov for at medbringe det store artilleri, når du bare er afsted på ferie. 

Her i artiklen har vi udarbejdet en dybdegående vejledning, der hjælper dig med at vælge det helt rigtige rejseglattejern. For selvom du nok ikke er den store glattejern enthusiast, er der faktisk en del forskellige ting, som du bør overveje, før du springer direkte i junglen af glattejern og køber den første og – sandsynligvis – ikke bedste.

Hurtige benchmarks for et godt glattejern

Det første og eneste, som dit glattejern absolut ikke må, er at ødelægge dit hår. Eller sig selv. Her er nogle krav, som vi typisk plejer at sætte til glattejern, før vi anser dem som værende “alright”

 • Pladerne i glattejernet skal være overfladebehandlet og keramiske
 • Glattejernet skal slukke automatisk efter brug
 • Hurtig til at varme op
 • Have en god og høj temperatur (Rejseglattejern må gerne gå lidt på kompromis her)

Vælg den rigtige type glatteoverflade

I forskellige lande rundt i verden, er der forskellige luftfugtigheder. Dette betyder typisk, at der kommer til at være rigtig mange langhårede personer, som skal til at lave damage control på sit hår, eftersom det kommer til at ligne en puddelhund på en dårlig dag.

Ligesom der findes mange forskellige hårtyper, findes der også forskellige glatteoverflader, som har hvert sit formål i forhold til glatning af hår.

Keramisk overflade 

Dit glattejern skal have en keramisk overflade for bedre at kunne holde på varmen. Problemet ved billige glattejern er typisk, at overfladen af pladerne er af stål, og derfor får du ikke en særlig hurtig opvarmning og til dels en dårlig fordeling af temperaturen.

Med en keramisk overflade kan dit glattejern bedre holde på varmen og fordele temperaturen ligeligt henover hele overfladen af dit hår. Voilá – perfekt og glat hår.

Fordele ved keramisk overflade er:

 • Den mest almindelige
 • Mange forskellige brands
 • Billig i brug
 • Fordeler varmen ligeligt
 • Hurtig til at varme op
 • Giver dig et smooth og lækkert look
Læs også:  Julemarkeder i Europa

Størrelsen på dit glattejern

Såfremt du rejser med kuffert, er det klart, at du bør begrænse pladsen til dit glattejern, da der også er rigtig mange andre sager, du bør medbringe i din kuffert. Her kan du med fordel investere i et lidt mindre glattejern, som også kan opfylde det simple formål – nemlig at glatte dit hår hurtigt og nemt, når du er afsted hjemmefra. Den allerstørste fordel ved denne type glattejern er, at de typisk er meget billige.

>> Køb Bella Vista BV Mini Glattejern her <<

Hvor lang tid holder et glattejern?

Et almindeligt glattejern holder typisk i omkring 2 år, når du anvender den dagligt. Grunden til at de holder så “kort” tid, er simpelthen pga. brugen. Det er jo et forholdsvis småt stykke elektronik, som skal varmes helt op til 210 grader, og derefter holde den konstante temperatur. Derudover bliver overfladerne på pladerne også hurtigt slidt af, hvis den bliver anvendt hyppigt.

Det er dog stadigvæk en meget billig investering at vælge det korrekte glattejern til rejsen. Der er kæmpe forskel på levetiden ved et billigt glattejern til 50 kr. og et professionelt glattejern til 1500 kr.

Undtagelsen er selvfølgelig når du er ude at rejse. Medmindre du også anvender rejseglattejernet til hverdag, bliver den typisk ikke anvendt særlig ofte, og levetiden vil typisk være langt højere. (Medmindre du selv investerer i en ny, når teknologien bliver bedre)

Tips til at glatte hår på rejsen

Du får selvfølgelig også lige nogle hurtige tips til glatning af håret på rejsen herfra.

 • Vær sikker på, at dit hår er 100 % tørt, før du begynder at glatte dit hår. Det er simpelthen for at undgå, at dit hår brænder. Den værste måde at ødelægge sit hår på. Hvis du anvender et glattejern designet til vådt hår, er det vigtigt, at dit hår ikke bogstaveligt talt er vådt, men derimod halvtørt efter brug af håndklæde.
 • Lad dit hår tørre fuldstændig efter glatning, før du begynder at børste det.
 • Glat dit hår i små bidder, så du undgår at dit glattejern kommer på overarbejde.
Læs også:  3 destinationer til shoppingrejsen

3 anbefalinger af rejse glattejern

Du får naturligvis nogle konkrete anbefalinger med fra vores side af, så du ikke er gået forgæves her i artiklen. (Håber vi ikke, at du er i forvejen)

HH SIMONSEN® Go Mini Pocket Straightner

>> Klik her for at læse mere <<

Mini Pocket Straightener fra HH SIMONSEN er et godt valg til din rejse. Du får et lille, smart og funktionelt glattejern, som er perfekt til at glatte og bukke håret. Overfladepladerne er keramisk behandlet og hjælper til med at give en glansfuld og lækkert look. Det er primært størrelsen på glattejernet, som gør, at vi anbefaler dig at tage den med på ferie.

 • Makstemperatur: 200 grader
 • Keramiske plader
 • Hurtig til at varme op
 • Passer perfekt i kufferten eller rejsetasken

HH SIMONSEN® GO Mini Fashion Styler

>> Klik her for at læse mere <<

Mini Fashion Styler – også fra HH SIMONSEN – er et lille og smart glattejern, som du kan tage med dig på rejsen. Glattejernets primære fordel findes i pivotfunktionen og vippeplader. Pivot funktionen sikrer dig, at du har stor bevægelighed med dit glattejern, så det er let at håndtere. Størrelsen passer – ligesom tidligere – perfekt til din taske på rejsen.

Babyliss 230 Elegance Glattejern

>> Klik her for at læse mere <<

Babyliss Elegance glattejernet har en god størrelse – den er ikke for stor og heller ikke alt for lille. Pladerne på den er af titanium med keramisk overfladebehandling, som giver dig et fedt look og god behandling af håret. Du får bl.a. glattejernet med 3 indstillinger fra 130 til 230 grader, så du selv har mulighed for at indstille den efter behov.

Det er klart at dette glattejern er dyrere end de to andre, men du får derimod også en hel del flere funktioner, som gør, at den vinder i det lange løb. Det betyder dog ikke, at vi ikke anbefaler de to andre. (Der findes bare forskellige typer mennesker, som har forskellige præferencer indenfor glattejern – ‘duh)

Smid meget gerne en kommentar herunder, hvis I selv har erfaringer med rejseglattejern, som I gerne vil dele.

 

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *