Sådan finder du ud af, hvor du skal hen som udvekslingsstudent

Det kan være svært at vælge, hvor du skal tage hen på udveksling. Vi kommer her ind på nogle detaljer, som det er en god ide for dig, at du overvejer, inden du tager den endelige beslutning.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil på udveksling i 9. eller 10. klasse eller i 1. eller 2. g i gymnasiet, er du sikkert nu ved at overveje, hvor du skal tage hen. For der er en række forskellige lande at vælge imellem. Det er lige fra lande i Europa som Tyskland, Østrig, Frankrig og England til lande langt væk som New Zealand, Australien, USA og Argentina. Dermed er der en lang række meget forskellige lande at vælge imellem.

Det gælder ikke mindst, hvis du tager af sted med en organisation som Into High School. De har kontakter i en række forskellige lande, hvilket giver dig virkelig mange muligheder for at vælge et ophold i et spændende land. Du kan læse mere om de mange muligheder her.

Men når du har så mange muligheder, hvad skal du så lægge vægt på, når du skal vælge, hvor du vil hen? Vi kommer ind på tre vigtige aspekter herunder.

Vil du lære et nyt sprog eller blive bedre til et, du allerede taler?

Først og fremmest er det en god ide for dig at overveje, om du vil lære et nyt sprog, eller om du vil til et land, hvor de taler et sprog, som du allerede forstår. For de fleste betyder det, at de enten tager til et engelsktalende land eller et land, hvor der bliver talt tysk eller fransk. Det er typisk de sprog, som du kan lære i folkeskolen.

Læs også:  Gaveidéer til studenten, der vil ud at rejse

Har du lyst til at lære et andet sprog, er et udvekslingsophold dog netop også en god mulighed for det. Ved at bo i et andet land, hvor du lever ved en værtsfamilie og har lokale venner, bliver du flydende på sproget i løbet af meget kort tid. For mange tager det bare tre måneder. Hvis du altid har drømt om at blive god til at tale italiensk eller portugisisk, er det derfor en oplagt mulighed for dig.

Minde om Danmark eller være meget forskelligt fra det herhjemme?

Derudover er det også en god ide for dig at overveje, om det skal være et land, der minder om Danmark, eller det skal være noget, der er meget forskelligt fra det, som du kender. For nogle kan det næsten ikke blive eksotisk og anderledes nok. For andre er der en tryghed i, at der er noget velkendt ved landet. Har du det mest på den sidstnævnte måde, kan det være en ide for dig at tage til lande som Tyskland, England eller Østrig.

Vil du gerne have en på opleveren, kan du overveje at tage til lande som Argentina og Brasilien. Der leves livet på en helt anden måde, end det gør her i Danmark, og der er en verden til forskel på naturen. Alligevel er vi i alle tre lande vilde med fodbold, så større er forskellen trods alt heller ikke.

Skal det være nemt for familie og venner at komme og besøge dig?

Hvor langt væk du tager på udveksling, kommer selvfølgelig også til at have betydning for, om dine venner og familie kan besøge dig eller ej. Er du bare en kort flyvetur væk i Irland, Skotland eller Spanien, vil det være nemt for dem at komme forbi. Tager du til New Zealand, Canada eller Australien, bliver det straks en del mere omkostningsfuldt for dem at besøge dig.

Læs også:  Temarejser: Få en perfekt afrundet ferie
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *