Sådan kan du bruge en dag i Londons East End

I dette indlæg guider Kristoffer Føns fra Rejsekris.dk & Storbritannien.dk til hvordan man kan spendere en dag i Londons East End, der er byens hippeste område.

Londons East End har undergået en enorm forandring de sidste 10 år. Førhen var den østlige del af London nok bedst kendt for at være hjemsted for gangsters, bander og så fodboldklubben West Ham.

West Ham er der stadig, men de kriminelle har måttet vige pladsen for unge hipsters, der har indtaget bydelene Shoreditch, Hackney og Stoke Newington og gjort dem til Londons hippeste bydele.

Her kommer en mini-guide til, hvordan du kan bruge en dag i Londons hippeste kvarter.

Morgenmad på Breakfast Club i Shoreditch

Breakfast Club startede som en enkelt restaurant, men er nu blevet spredt ud over hele London og der er der gode grunde til. Breakfast Club serverer nemlig ikke blot rigtig god morgenmad, der er også en specielt fed stemning særligt på restauranten i Shoreditch.

Vær dog klar over, at der kan være kø, så snup måske lige en hurtig snack hjemmefra, hvis du er typen, der bliver ekstremt sulten om morgenen (det er jeg selv).

Udforsk Brick Lane

Brick Lane var stedet, hvor East Londons hippe forvandling begyndte for 10-15 år siden. Dette betyder så, at stedet nu står i samtlige guides til hvad man skal se på sin tur til London og Brick Lane er ikke længere hotspottet for de mest trendy Londoners. Ikke desto mindre er gaden dog fortsat et besøg værd, når turen går til det østlige London.

Start med en kop kaffe (eller te, hvis du skal være ekstra britisk) i den enorme pladebutik, Rough Trade Records, og shop vinyler fra alverdens mere eller mindre kendte bands.

Læs også:  3 ferieidéer til dig der ønsker sol og varme i vinterperioden

Fra Rough Trade kan du gå nordpå af Brick Lane og gennemtrævle diverse vintage og second hand butikker. Der ligger også et utal af indiske restauranter, som alle vil reklamere med, at de har vundet priser for deres mad.

Normalt vil jeg anbefale at gå i en lang bue udenom disse steder, men lige netop her har jeg kun fået virkelig gode måltider, så snup en butter chicken til frokost – priserne er helt i orden og maden virkelig god & autentisk.

Columbia Road & Broadway Market

Nu går turen lidt længere nordpå og væk fra de steder, der har stået i ‘hipster guides to East London’ i mange år. Columbia Road i Hackney-bydelen er en lille shopping-gade, hvor der om søndagen er et stort blomstermarked og på andre dage er der blot små hyggelige butikker, som er sjove at besøge.

Tænk en hyggelig gade lidt ala Portobello Road i Notting Hill, men med færre turister. Så besøg den nu før alle skal.

Længere nordpå kommer vi til Broadway Market, som ikke er et marked, men blot en af Londons hippeste gader netop nu. Her er et utal af cool cafeer, restauranter og sågar en helt oldschool britisk pub.

Til aftensmad kan du vælge mellem et klassisk pub-måltid, italiensk eller en af de mange små hyggelige restauranter, der serverer alt fra britisk til fransk cuisine.

Slut aftenen af med en pint på en af gadens pubber inden turen går tilbage mod de hotel – eller mod en af bydelens mange natklubber, hvis du er i humør til mere.

Læs også:  10 gode råd til at pakke din kuffert

Læs flere guides til London på Londontravelhacks.com, der har information om alt fra hoteller til lufthavnstransport.

Rigtig god tur til London.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *