Sådan løbetræner du på ferien

Sommerferien nærmer sig stille og roligt, og selvom der endnu ikke er slået varmerekoder i Danmark, bliver der alligevel løbetrænet en hel del.

Tager du afsted på ferie – enten her i Danmark eller i udlandet – kan det hurtigt blive problematisk at opretholde træningen, når der først er dømt afslapning med familien og vennerne.

Her i artiklen vil vi komme med nogle gode råd i forhold til, hvordan du kan variere din løbetræning og få lidt mere motivation med på vejen, når du er afsted på ferie.

Tag en tur på stranden

Er du på ferie i nærheden af en strand, er det en perfekt mulighed for at komme ud at løbe i en anden slags omgivelser. Forsøg dig eventuelt med lidt intervalløb i det bløde sand langs vandet.

Især en morgentur, når solen er ved at gå op, er perfekt til at tage turen til stranden.

Søg mod højder

Er du i udlandet (eller meget få steder i Danmark), ligger der sandsynligvis nogle højdemeter i nærheden af dig. Sørg dog for at tage den stille og roligt, hvis du ikke er vant til at løbe bakkeløb til hverdag – ellers bliver du meget hurtigt overrasket over, hvor hårdt det egentlig er.

Brug Endomondo

Selvfølgelig er der en app til det. Hvis du står på din ferie og mangler inspiration til en løbetur (eller blot vil opleve de lokales løberuter), er det en genial app at have ved hånden.

Med app’en kan du finde løberuter i nærheden ved hjælp af GPS. Du er dog nødt til at anvende data, mens du er ude at løbe, så du kan blive ved med at modtage instrukser fra app’en.

Læs også:  Bagageregler | Alle de vigtige regler for bagage

Det er helt sikkert muligt at offline synkronisere, hvis du har premium version af Endomondo app’en, men det må du endelig ikke tage mig op på. Jeg er ikke 100 % sikker.

loeberute

Ovenstående er en hurtig 5 km rute, som jeg fandt ved at søge på Madrid i Spanien. Og her var altså knapt 70.000 løberuter i Spanien, som lokale og andre turister har uploadet til Endomondo.

Som reference kan jeg fortælle, at der er knapt 19.000 løberuter i Kina. Derudover er der over 30.000 i USA, men stadig allerflest i Europa, da det er her, at Endomondo app’en er størst.

Tilmeld dig et løb

Står du lige pludselig med ekstra tid eller mangler I noget at lave, kan du undersøge, hvilke muligheder der er i forhold til arrangeret løb i nærheden af, hvor du bor. Det er en pragtfuld mulighed for at få løbetrænet lidt, oplevet kulturen og selvfølgelig løbe fra de lokale.

Spørg de lokale vedrørende løb

Befinder du dig et sted, hvor der måske ikke er så sikkert at løbe rundt, er det en rigtig god idé at forhøre dig ved de lokale indbyggere. Det er langt fra alle lande, der er ligesom Danmark, hvor du kan snøre skoene og løbe, uden at frygte for din egen sikkerhed. Så husk til enhver tid at vide, om det er sikkert at løbe en tur i de lokale gader alene. En løbetur er aldrig livet værd.

Og når du allerede snakker med de lokale, så spørg, hvor du kan få den bedste mad. Hvis nogle ved det, så er det dem.

Læs også:  Gode produkter til rejsen

Har du erfaringer og/eller gode råd til løbeturen på rejsen, så smid gerne en kommentar herunder!

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *