Det skal du have styr på før afrejse

Tiden lige før en ferie kan blive meget hektisk, når man løber rundt uden rigtig at vide hvad man leder efter, med en følelse af at man mangler et eller andet. For at undgå dette, er der her nogle tips til hvad du skal have styr på, og hvordan du får styr på det, før afrejse.

Det vigtigste først

Når du planlægger en rejse, uanset hvor den går hen, så få styr på det vigtigste først. Det er ting som pas, visum og vaccinations krav og diverse rejsedokumenter. Du kommer nemlig ikke så langt uden dit pas eller visum. Mange sidder med ubesvarede spørgsmål om bl.a. deres visum, når de skal ud og rejse. Hvis du f.eks. skal til USA, så undersøg esta visum USA, online og få det overstået i god tid. Et godt tip er også at få lavet en ekstra kopi af alle dine rejsedokumenter, hvis noget nu skulle gå tabt. Desuden er det en god ide at lave en liste over alt papirarbejdet, så som at du skal huske sygesikringskort, billetterne, hotelkontaktoplysninger, udenlandske penge, måske et kort eller en guide, og en god ide er også at medbringe en notesbog og kuglepen.

Husk forsikring

Der er mange ting der skal huskes, men en ting der ikke må glemmes, er forsikringen. Det er utroligt surt hvis hele din rejse skal ødelægges af, at noget går galt, så husk det nu. Det kan godt være at du tænker det ville være bedre økonomisk, for der sker aldrig noget for dig, men lad hver med at tage chancen, for der er meget at miste, hvis uheldet nu skulle ske for dig. Der er også utallige eksempler på folk der kommer hjem efter en ødelagt ferie, fordi de ikke investerede en ordentlig forsikring. Undersøg hvad din forsikring dækker under, og husk den nu.

Læs også:  Sådan Sikrer du din Bolig inden Ferien

Tjek efter der hjemme

Mens du er ude at rejse, er det surt, hvis du skal bruge penge på strømmen derhjemme. Så husk at få slukket for fyret og strømmen, så det ikke står og suger penge du ikke bruger, i form af radiator og gulvarme. Husk også at få ordnet lavpraktiske ting, som at indstille din telefonsvarer. Desuden så vær opmærksom på dit mobilabonnement, for det kan blive en meget dyr affære, at bruge data og modtage opkald i udlandet.

Du kan også lave en tjekliste, til alle de ting du skal ordne inden du forlader huset. Den kan indeholde ting som at få låst alle døre, vinduer og garagen af, samt fjerne el-artikler fra strøm, og tjekke køleskabets indhold. Tjek også flytiderne, lige inden afrejse, og få midlertidigt stoppet eventuelle rutinemæssige leverancer.

Husk mad og drikke

En lidt mere lavpraktisk ting, der alligevel kan spare dig en masse penge, er selv at medbringe mad og drikke til afrejsen. Det behøver ikke være det helt store, men bare noget småt som en sandwich, lidt slik og chokolade, noget vand eller juice, og måske en proteinbar, hvis du skal holde en bestemt kost. Især hvis du skal flyve, er dette en god ide, da man let bliver fristet i lufthavnen. Her er alting dog meget dyrt, så spar lidt penge til rejsen i stedet og medbring mad og drikke.

Huskelister

Generelt er det en god ide at lave huskelister, til de forskellige ting du skal have med. Med denne metode, kan du også strege hver ting ud, når du har pakket det ned, og så er du sikker på ikke at glemme noget. Del huskelisterne op i forskellige kategorier, så som: Papirarbejde, bagage og ejendele, beklædning, toiletartikler, medicin og diverse, som kan indeholde f.eks. mad, drikke og underholdning.

Læs også:  7 tips til den perfekte ferie i København
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *