Skiferie i Sverige – i juni måned!

Skiferie i Sverige

Skisæsonen er ved at være ovre per skrivende stund (ultimo maj måned).

Du kan måske nå et par sørgelige rester i de italienske alper lige nu, men det er varmt, sjappet og tid til at se fremad og glæde sig til næste december, hvor de europæiske skisportssteder åbner igen.

Du ved sikkert som skientusiast, at du i løbet af den europæiske sommer har mulighed for at stå på ski i Argentina, New Zealand og Australien. Det er bare både meget langt væk og uforholdsmæssig dyrt i forhold til at køre en tur ned til Østrig med famile og venner.

Men faktisk er det også muligt at stå på ski i Sverige, mens den danske sommer står på sit højeste.

Svaret på alle dine bønner hedder Riksgränsen!

Et døgn i bil – eller 4 timer i fly

Riksgränsen ligger – som navnet antyder – helt oppe i det nordligste Sverige ved grænsen til Norge.

Det er nord for Polarcirklen, hvilket betyder, at der er lyst hele dagen og natten i løbet af sommermånederne. Der er et seriøst potentiale for at ødelægge din døgnrytme, hvis du ikke holder dine sengetider.

At komme op til Riksgränsen tager tid. I bil vil det tage dig 24 timer. Du kan tage en færge noget af vejen med Stenaline, men du ender stadig på omkring 20 timer. Stenaline har i øvrigt en række fordelagtige pakker til ski i Sverige, men disse er alene gældende i løbet af den almindelige sæson og har således ikke noget med Riksgränsen at gøre.

Du har mulighed for at flyve til en nærliggende norsk lufthavn direkte fra Københavns Lufthavn – eventuelt med mellemlanding i den norske hovedstad Oslo. Herfra kan du køre til Riksgränsen i en lejet bil på under 2 timer. Det er i praksis den nemmeste måde at komme til Sveriges nordligste skisportssted på.

Læs også:  25 byer du skal besøge inden du dør

En oplevelse udover skiene

Riksgränsen er åbnet i den almindelige sæson og helt frem til juli måned.

Det er en oplevelse – en oplevelse, du skal tage som værende mere end ”bare” en skisportstur.

Riksgränsen er ikke det bedste sted, du nogensinde kommer til at stå på ski. Lifterne er nedturene er generelt få, og du får ikke mange højdemeter under dig. Der er også forholdsvis begrænset afterski og andre mennesker, fordi at det ligger så langt væk.

Men det er en oplevelse at bruge tid nord for Polarcirklen, og hvis du tager en dag væk fra ski og kører rundt i det nærliggende område ser du natur, vi i Danmark alene ser på postkort.

Udover Riksgränsen i det nordlige Sverige, har du udenfor den europæiske skisæson mulighed for at stå på ski eller snowboard i:

  • Argentina
  • New Zealand
  • Begrænset mængde i Australien
  • Og det sydlige Chile

Du finder flere rejseguides på 24Rejser.dk.

Især Argentina bør her nævnes som det sted med sandsynligvis flest lifter og nedkørsler. New Zealand er også en spændende destination. Australien har blot et enkelt skisportssted, der kun i meget begrænset tid er åbent ofte i løbet af danske juli måned. Det er således ikke en oplagt skisportsdestination, med mindre, du alligevel er i Australien og har mod på en god lang køretur fra Sydney!

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *