Tips og tricks til dig, der skal på udveksling

Skal du snart på udveksling til udlandet, får du her en række tips og tricks til, hvordan du kan få det bedst mulige ophold.

Har du besluttet dig for at tage på udveksling i udlandet, er du nok både spændt og nervøs over din beslutning. Spændt, fordi du kommer til at få en masse gode oplevelser, men også nervøs over, hvordan det kommer til at føles at være alene i et fremmed land.

For at hjælpe dig med at få en god start på dit ophold har vi her samlet en række tips og tricks, som vi håber du kan bruge. Vi har fået inspiration til dem fra organisationen IntoHighschool, der sender danske elever på udveksling i hele verden. Læs mere om dem her.

Hav et åbent sind

Når du tager på udveksling, er det først og fremmest vigtigt, at du møder op med et åbent sind. Det vil hjælpe dig, så du bedre falder til i det nye land. Selvom mange af landene, som du kan komme på udveksling i, er vestlige lande, er der stadig forskel på kulturerne.

Du kommer til at spise noget andet mad, din værtsfamilie er ikke lige som din familie derhjemme, og der kan være forskel på, hvordan skolen er. Det er dog alt sammen en del af oplevelsen, og noget, du ikke skal blive skræmt af.

Øv dig på sproget hjemmefra

Når du kommer til det land, hvor du skal på udveksling, kan du ikke være sikker på, at der er nogen, der taler dansk. Det er en kæmpe fordel for dig, da du så lynhurtigt bliver god til det andet sprog. Hvis du ikke føler dig så sikker på sproget nu, kan det dog være en rart for dig, at du øver dig, inden du tager afsted. Dermed har du mulighed for at tale lidt med din værtsfamilie, når du kommer frem.

Læs også:  Dette skal du huske på din campingferie

Tager du på udveksling til et land, hvor de taler et sprog, som du slet ikke kan, for eksempel til Brasilien eller Argentina, får du sprogundervisning, når du kommer dertil. Du behøver derfor ikke at være bange for, at du bliver kastet ud i at gå i skole i udlandet uden at kunne et eneste ord.

Spørg efter hjælp, hvis du har brug for den

Mange unge vil gerne på udveksling, fordi de gerne vil lidt væk fra mor og far og prøve at stå på egne ben i en periode. Et ophold som udvekslingsstudent er da også en rigtig god måde for dig at blive mere selvstændig. Det betyder dog bestemt ikke, at du skal klare alle dine problemer selv.

Din værtsfamilie og dine nye venner vil helt sikkert gerne hjælpe dig med dine udfordringer. Du skal derfor aldrig føle, at du bliver mindre selvstændig, hvis du spørger dem. Derudover kommer du også til at være tilknyttet en lokalrepræsentant. Han eller hun kan også hjælpe dig, hvis du har brug for det. Det samme kan den organisation, som du er taget af sted med.

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *