Top 5 ting du må opleve i Zanzibar

Zanzibar er den solrige øgruppe, der er en selvstændig del af Tanzania. Zanzibar er mest kendt for sine kridhvide sandstrande og det varme klima, som vinterkolde danskere ofte søger tilflugt til. Øgruppen er et slags hawaiiansk Afrika. Mange danske turister forelsker sig da også med det samme i ferieparadiset, hvor det både er muligt at dase ved en af de utallige smukke strande eller opleve den fantastiske kultur, som øgruppen også har at byde på. Nedenfor er oplistet fem ting du bare ikke må gå glip af, når rejsen går til Zanzibar.

Tag på safari

Tropeparadiset Zanzibar byder på meget andet end kridhvide strande. Øgruppen er spækket med skønne naturoplevelser. Noget du bare ikke må gå glip af, når du rejser til Zanzibar, er derfor safari. Her får du mulighed for at opleve vilde dyr som løver, elefanter, giraffer og mange andre på helt tæt hold. Er du interesseret? Du kan læse meget mere om, hvilke forskellige typer af safarirejser til Zanzibar, du kan komme på, hvis du besøger hjemmesiden for Nyati Safari. Her kan du læse dig til, hvilke gode tilbud selskabet I tilbyder dig, hvor du blandt andet kan komme på kulinarisk safari og bo i en eksklusiv River Bungalow.

Besøg Stone Town

Stone Town er en historisk del af byen, Zanzibar City. Stone Town er et skønt eksempel på en afrikansk handelsby. Bydelen er dog mere end blot handel. Stone Town rummer en enorm kulturskat og masser af historie. Dette skyldes, at Stone Town er blevet udviklet gennem indflydelse af forskellige befolkningsgrupper i løbet af mange år. Således findes både tegn på indisk, arabisk og europæisk påvirkning. Dette er alt sammen samlet ét sted. Stone Town omfavner således kulturer og arv og gør det til sit eget. På den måde er Stone Town helt bestemt et besøg værd.

Læs også:  Fordele og ulemper ved kør-selv ferie

Sejl til Prison Island

Prison Island er en ø, der ligger lidt uden for Zanzibar. Øen kan derfor med fordel besøges ved en dagstur. Prison Island blev oprindeligt givet til slavehandlere, der benyttede øen som et fængsel til de slavere, der ikke opførte sig ordentligt. Senere overtog briterne øen, hvor øen for dem også skulle fungere som fængsel. Fængselsbygninger blev opført, men blev aldrig benyttet og står i dag som et levn fra fortiden. I dag er Prison Island et historisk spændende sted, men hvor hovedattraktionen dog er de smukke kæmpeskildpadder, som lever her. På en dagstur hertil kan man både se, røre og få lov til at fodre de fine skildpadder.

Oplev de smukke sandstrande

Man kan naturligvis ikke sige Zanzibar uden også at sige skønne, hvide sandstrande. På Zanzibars mange smukke strande kan du være sikker på, at du bliver henført til et paradis for både øjne, krop og sjæl. Tag eksempelvis en tur til Kendwa strand, som er blandt de mest populære strande på Zanzibar. Denne ligger i byen Kendwa, som er en nordlig del af Zanzibar. Her er du garanteret at kunne bade hele dagen lang. Dette skyldes, at de nordlige strande generelt ikke er påvirket af tidevandet, hvilket er tilfældet for de østlige.

Snorkel eller dyk i koralrevet

Turkisblåt hav betyder, at du simpelthen må prøve enten af snorkle eller dykke. Under havets overflade gemmer der sig nemlig et rigt dyreliv, som du kan opleve ved eksempelvis at snorkle. Du kan dog også vælge at tage ud på større dybder ved at sejle med båd ud på havet og her dykke ned og se, hvad der gemmer sig under overfladen. Uanset hvad, vil du opleve sjove og farverige fisk som barracudaer eller endda såkaldte unicorn-fiisk. Samtidig vil du opleve fantastiske koraller, som du sent vil glemme.

Læs også:  Aarhus-guide: 7 tips til turisten i Smilets by
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *