Traditionelle rejser hitter stadig

Traditionelle rejser hitter stadig

Sommerferiesæsonen anno 2016 står inden længe for døren, og hvis man ikke allerede har valgt destinationen for dette års ferie, er det ved at være på høje tid, i hvert fald hvis du vil være sikker på at kunne få det hotel, du gerne vil have. Igen i år kan man læse undersøgelser, der viser, at rejsevanerne kommer til at ændre sig lige som moden. Typisk viser undersøgelser og trends det samme år efter år, nemlig at nu vil vi være anderledes og ikke rejse de samme steder hen som alle andre. Eksempelvis er der angiveligt ikke nogen af os, der har lyst til at besøge, hvor alle vores venner og bekendte også har været, og måske allerede tjekket ind på Facebook.

Eksempelvis kunne man sidste år læse i Jyllands-Posten, at den nye rejsetrends i 2016 blandt andet ville byde på mange ferie uden for hovedstæderne, hvis det er storbyferie. Vi vil vælge boutique hoteller i stedet for kæderne, og vi vil være de samme steder som de lokale og ikke sammen med alle de andre turister. Det er noget undersøgelser har vist den sidste håndfuld år, hvor det er ”jeg som individ” der har været i centrum i stedet for ”folkdyret”.

En ting er undersøgelser blandt hvad der må betegnes som værende rejse trendsættere, en anden anden ting er hvordan virkeligheden rent faktisk ser ud, og umiddelbart lader det til, at vi danskere måske ikke er helt så meget med fremme på beatet, eller også er det bare fordi disse rejse trendsættere er mere selvstændige i deres rejsen.

Når alt kommer til alt, er det nemlig stadig det helt klassiske rejsemål som Mallorca, Tyrkiet, Kreta der hitter stort blandt de store danske rejseselskaber. Så selvom der måske er en lille skare af eventyrlystne mennesker, der gerne vil ud ud og se verden på egen hånd, så er vi stadig vilde med den sikkerhed og tryghed vi finder i de klassiske rejsemål.

Familier med børn vil ofte gerne have den tryghed der er, i at rejse et sted hen hvor tusinder og atter af tusinder har børnefamilier har været før dem, og den slags finder man nemmere på Mallorca end på en lille ukendt ø uden lufthavn eller fast forbindelse. Det tætteste mange kommer på et eventyr er at vælge en afbudsrejse frem for en der har været planlagt i mange måneder forud. Hvis du er eventyrlysten kan du finde afbudsrejser hos blandt andre Bravo Tours.

Det er naturligvis endnu for tidligt at gøre op, hvad der bliver det store hit blandt os danskere på rejsefronten i år, men et godt bud på en top tre  er nok

  • Mallorca
  • Alanya
  • Kreta
Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *