Tre berigende oplevelser i Beijing

TRE BERIGENDE OPLEVELSER

En rejse til Kina er noget alle bør opleve. Kina er kendt som “riget i midten” og dette er ikke uden grund. Landet hvor cirka en femtedel af jordens befolkning bor, er spækket med oplevelser for den rejseglade turist. Særligt hovedstaden Beijing har en bred palette af seværdigheder.

Her er både noget at finde for den historieinteresseret, og for de som ønsker, at udforske den lokale befolknings kultur. Desuden rummer byen også flere anerkendte og prisvindende seværdigheder. èn af verdens syv vidundere, Den Kinesiske Mur, har også sit hjem i Beijing.

Lokal kultur i Himlens Tempel

I den sydlige del af Beijing ligger den smukke bygning, Himlens Tempel. Bygningens ydre arealer agerer park for de lokale indbyggere. Bygningen har haft sin plads der siden år 1420. Her viser kinesisk bygningsarkitektur sig fra sin bedste side.

Ifølge kinesisk historie, gik den kinesiske kejser, dagen før vintersolhverv, sin traditionelle tur fra Den Forbudte By til Himlens Tempel. Her udførte han en række ceremonielle handlinger og mediterede i “Templet for bøn om god høst.”.

Det er ganske set, at kineserne i området holder sig sæsonkort hertil. Nok er parken beriget med masser af historie og kulturarv, men sportsudøvelse i  parkens omgivelser er det helt store trækplaster.

Fordelt i parkens mange kroge kan du observere små dansehold, kvindelige fægtere, mediterende buddhister og meget andet. Parken emmer af liv helt fra morgenstunden, og solen er knap stået op, før de første gæster bevæger sig ind i Himlens Tempel.

Religiøst input i Lamatemplet Yonghegong

Siden templets grundlæggelse i år 1744 har templet været et religiøst samlingspunkt for både kinesisk og tibetansk buddhisme. Sjældent er det set, at de forskellige grene af buddhisme mødes på denne måde, men det sker i Lamatemplet.

Læs også:  25 byer du skal besøge inden du dør

Templet har et detaljeret og smukt ydre som indre, der stråler i alle sine farver. De mange dekorationer har ført til, at Lamatemplet er kendt som Beijings mest farverige tempel. Den overdådige bygning er oprindeligt dedikeret til den tibetanske buddhisme, men templets indre bærer skrift på både kinesisk, tibetansk, mongolsk og manchu.

Ægte turisttur ved Den Kinesiske Mur

I slutningen af det 13. århundrede og frem til begyndelsen af det 16. århundrede, for at beskytte Kina imod modstand fra Mongoliet og Tyrkiet. I samme tidsperiode havde Mingdynastiet magten i landet og der var desuden borgerkrig i Kina.

Selve muren strækker sig over hele 2.500 kilometer,som er forbundet til 360 kilometers volde og 2.233 kilometers bjerge og floder. Dele af muren er i dag fredet, hvorimod andre dele er forsvundet, da de lokale genbruger materialerne fra muren til andre byggerier.

Den Kinesiske Mur kan findes på UNESCOs liste over verdens syv vidundere, hvilket man sagtens forstår. Muren som bugter sig så langt øjet rækker, emmer af historisk kultur. Der er ofte mange turister. Alligevel kan man på en vandretur langs muren, finde steder, hvor bjergene giver genlyd, og man pludselig synes meget lille og alene. Du kommer ikke uden om det – Den Kinesiske Mur er et must at besøge!

Kunne du lide artiklen?
Tilmeld dig vores fælles nyhedsbrev med RejseGear.dk og modtag lignende rejseråd og gode tilbud
Marcus Forsberg

Marcus Forsberg

Hej! Mit navn er Marcus Forsberg, og jeg skriver her på RejseHjælp.dk. Typisk ser du mig skrive guides og oplevelser fra rundt omkring i verden. Mine yndlingsbyer er London, Dublin og selvfølgelig Silkeborg.

1 Response

  1. Det er helt sikkert også et af mine mål at komme til Kina før eller siden! Muren står for mig som en af de absolut største attraktioner i verden.

    Nu må vi se! Hver ting til sin tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *